Antena 3 CNN Externe Tiruri de rachetă din Liban spre Israel. Armata israeliană ripostează

Tiruri de rachetă din Liban spre Israel. Armata israeliană ripostează

Armata israeliană a lansat tiruri în direcţia Libanului în ripostă la două rachete lansate de pe teritoriul acestuia împotriva Israelului, marţi dimineaţa, a anunţat armata statului israelian într-un comunicat.

Tiruri de rachetă din Liban spre Israel. Armata israeliană ripostează
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Iul 2021   •   15:55

Trei rachete, dintre care doar două au explodat, au căzut marţi dimineaţa în apropiere de palatul prezidenţial din Kabul, unde preşedintele afgan Ashraf Ghani susţinea un discurs cu ocazia sărbătorii Eid al-Adha, sărbătoarea musulmană a Sacrificiului.

Una dintre rachete a fost interceptată de sistemul antirachetă Domul de fier, iar cealaltă a căzut pe un teren viran, se precizează într-un comunicat.

Surse de securitate libaneze au confirmat că au fost lansate rachete de tip Grad înspre Israel din sudul Libanului, dar armata libaneză încă nu i-a identificat pe autorii tirurilor.

Ministrul israelian al apărării, Benny Ganz, a desemnat Libanul ca fiind "responsabil de operaţiuni teroriste lansate de pe teritoriul său".

„Libanul este responsabil de aceste atacuri, deoarece permite prezenţa teroriştilor pe teritoriul său”, a mai spus el.

„Libanul este în pragul colapsului, la fel ca orice altă ţară în care este activ Iranul”, a afirmat, la rândul său, premierul Israelului, Naftali Bennett, referindu-se la criza politică, economică şi socială de la Beirut.

„Noi nu vom permite nimănui să afecteze suveranitatea şi securitatea Israelului”, a subliniat Naftali Bennett.

Ultimele tiruri de rachetă înspre Israel provenite din Liban au fost înregistrate în mai, în timpul războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

×
Subiecte în articol: Liban Israel atac rachete
Parteneri
Când trec românii la ora de iarnă 2023
x close