Antena 3 CNN Externe Reacţia americanilor faţă de acuzaţiile Venezuelei. "Este absurd să spui că SUA sunt implicate în boala preşedintelui Chavez"

Reacţia americanilor faţă de acuzaţiile Venezuelei. "Este absurd să spui că SUA sunt implicate în boala preşedintelui Chavez"

Reacţia americanilor faţă de acuzaţiile Venezuelei. "Este absurd să spui că SUA sunt implicate în boala preşedintelui Chavez"
Sursa foto: Foto: micompraenmiami.com
06 Mar 2013   •   10:11
Autorităţile americane au respins categoric acuzaţiile de conspiraţie formulate de Venezuela. Oficialii din Venezuela au declarat că Washingtonul ar putea fi responsabil de moartea preşedintelui Hugo Chavez.

"Să spui că Statele Unite sunt implicate în vreun fel în boala preşedintelui Chavez este absurd, iar noi respingem ferm această acuzaţie", a afirmat un portător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de AFP.

"Respingem ferm acuzaţiile Guvernului venezuelean, potrivit cărora Statele Unite sunt implicate într-o conspiraţie pentru a-l destabiliza", a mai spus Patrick Ventrell.

Cu toate că Statele Unite au încercat să pună în aplicare relaţii mai productive cu Venezuela, "afirmaţiile eronate" în privinţa Washingtonului arată că Venezuela nu este "interesată de ameliorarea acestor relaţii", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Oficialul american a mai precizat că Statele Unite ar putea recurge la represalii împotriva diplomaţilor venezueleni, în virtutea Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice.





 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close