Antena 3 CNN Externe Recep Tayyip Erdogan îl critică pe Emmanuel Macron pentru comentariile făcute despre NATO: "E inacceptabil"

Recep Tayyip Erdogan îl critică pe Emmanuel Macron pentru comentariile făcute despre NATO: "E inacceptabil"

Recep Tayyip Erdogan îl critică pe Emmanuel Macron pentru comentariile făcute despre NATO: "E inacceptabil"
13 Noi 2019   •   23:42

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a calificat miercuri "inacceptabile" afirmaţiile despre NATO făcute de omologul său francez, Emmanuel Macron, care a apreciat că Alianţa Nord-Atlantică se află în "moarte cerebrală" şi a deplâns atitudinea Turciei în Siria, notează AFP.

Recep Tayyip Erdogan a fost "foarte decepţionat" de comentariile Franţei în legătură cu NATO, a declarat Donald Trump din Biroul Oval. "Cred că preşedintelui (turc) nu i-au plăcut afirmaţiile şi că multă lume a avut aceeaşi reacţie", a continuat liderul de la Casa Albă.

"Inacceptabil", a adăugat simplu preşedintele Turciei, aflat alături şi ale cărui afirmaţii au fost traduse de un interpret.

"Nu există nicio coordonare a deciziei strategice a SUA cu partenerii din NATO şi asistăm la o agresiune desfăşurată de un alt partener din NATO, Turcia, într-o zonă unde sunt în joc interesele noastre, fără coordonare. Ceea ce se întâmplă este o problemă enormă pentru NATO", a susţinut şeful statului francez, într-un interviu publicat joi de săptămânalul britanic The Economist, referitor la intervenţia militară turcă în Siria.

În aceste condiţii, Emmanuel Macron a pus sub semnul întrebării viitorul articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic, care prevede o solidaritate militară între membrii Alianţei dacă vreunul dintre ei este atacat.

"Ce va însemna articolul 5 mâine? Dacă regimul lui Bashar Al-Assad decide să răspundă Turciei, asta înseamnă că noi ne vom implica? Este o întrebare reală", a spus preşedintele francez.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close