Antena 3 CNN Externe Revista Closer a predat originalele fotografiilor topless cu prinţesa Catherine

Revista Closer a predat originalele fotografiilor topless cu prinţesa Catherine

Revista Closer a predat originalele fotografiilor topless cu prinţesa Catherine
19 Sep 2012   •   20:52

Revista Closer a predat cuplului princiar britanic clişeele originale ale fotografiilor în care Catherine, soţia prinţului William, apărea topless pe o plajă din Provence, anunţă surse oficiale citate de AFP.
   
Justiţia franceză a acceptat, marţi, cererea formulată de prinţul William şi soţia lui, Catherine, de interzicere a oricărei noi difuzări a fotografiilor ce o prezintă pe ducesa de Cambridge făcând plajă topless. Justiţia franceză a somat, totodată, revista Closer să predea cuplului princiar clişeele originale ale fotografiilor.
   
Sesizat în regim de urgenţă de prinţul William şi soţia sa, Tribunalul din Nanterre a interzis grupului de presă Mondadori "să cedeze sau să difuzeze prin orice mijloc, pe orice suport, oricui şi în orice modalitate, în special pe tablete numerice" fotografiile care o prezintă pe prinţesa Catherine făcând plajă topless în timpul unei vacanţe în regiunea Provence. Tribunalul francez a cerut grupului Mondadori să restituie cuplului princiar "integralitatea suporturilor numerice" care conţin aceste fotografii.
   
În paralel, cuplul princiar britanic a depus luni, prin intermediului avocatului francez, o plângere în penal pentru "atingere adusă vieţii private", iar justiţia franceză a demarat marţi dimineaţă o anchetă preliminară. Ancheta preliminară privind plângerea în penal ar trebui la rândul ei "să conducă la un proces mai îndelungat, în cadrul căruia vor fi solicitate daune", au precizat, duminică, surse din serviciul de presă al prinţului William.
   
Prinţul William şi soţia sa au declarat, imediat după ce revista Closer a publicat cele 15 fotografii care o arată pe ducesa de Cambridge făcând plajă topless pe terasa unei proprietăţi private din sudul Franţei, că vor să împiedice retipărirea acelui număr al revistei, interzicerea prin ordin judecătoresc a cesiunii sau vânzării clişeelor fotografice altor publicaţii, dar şi publicarea lor pe Internet. Presa britanică încearcă la rândul ei să afle identitatea fotografului care a realizat acele instantanee.
 
Sâmbătă, cotidianul irlandez Irish Daily Star a publicat fotografiile apărute în revista Closer, însă redactorul-şef al publicaţiei a fost concediat, luni. Revista italiană Chi, aflată ca şi Closer în proprietatea unui grup de presă ce aparţine fostului premier italian Silvio Berlusconi, a publicat luni aceste fotografii.
   


×
Subiecte în articol: printul William
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close