Antena 3 CNN Externe Revista presei. Phenian expulzează inspectorii AIEA. SUA expulzează un fost gardian nazist

Revista presei. Phenian expulzează inspectorii AIEA. SUA expulzează un fost gardian nazist

Revista presei. Phenian expulzează inspectorii AIEA. SUA expulzează un fost gardian nazist
Sursa foto: ziare
15 Apr 2009   •   06:53
Coreea de Nord expluzează inspectorii internaţionli şi reia fabricarea plutoniului

Coreea de Nord a ordonat inspectorilor ONU să părăsească ţara după ce a declarat că va părăsi negocierile internaţionale pentru dezarmare nucleară şi va reporni o fabrică ce face plutoniu la nivelul folosit pentru bombe, a anunţat ONU, citat de Reuters.
Secretarul american de stat, Hillary Clinton, a crititcat expulzarea şi a declarat că speră ca SUA şi aliaţii să poate discuta cu Coreea de Nord.
?Considerăm aceasta ca fiind un răspuns nenecesar la declaraţia legitimă de îngrijorare a Consiliului de Securitate?, declara Clinton.
Coreea de Nord arată într-o declaraţie că acţiunea ONU şi negocierile separate în format de şase sunt o încălcare a suveranităţii sale şi ?nu va mai particpa la discuţii şi nici nu se va mai supune vreunui acord?. Se arată că va amplifica apărarea nucleară.
Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică arăta că inspectorilor săi la Phenian li s-a cerut să părăsească statul.



SUA se pregăteşte de expulzarea unui gardian nazit

John Demjanjuk, fostul gardian nazist din lagărele de concentrare a fost luat marţi de la casa sa în primul pas spre deportarea spre Germania. Cinci agenţi l-au luat pe sus pe pensionarul de 89 de ani, acum în scaun cu rotile. Acesta este ajutat la complicitatea a uciderea a peste 29000 de evrei în timpul celui de.al Doilea Război Mondial.
Informaţiile iniţiale vorbeau despre o deportare înspre Germania, unde ar fi trebuit să ajungă miercuri, scrie The Telegraph.
Cu toate acestea, judecători americani au hotărât amânarea punerii în aplicare a deportării până ce nu se rediscută cazul său în care cere analizarea ordinului de deportare şi faptul că nu ar putea suporta transportul din pricina problemelor medicale, subliniază AP.


Preşedintele bolivian încheie greva foamei

Congresul bolivian a adoptat marţi o nouă lege electorală, determinându-l astfel pe preşedintele Evo Morales să îşi încheie greva foamei în care intrase în urmă cu şase zile.

După nouă ore de dezbateri, parlamentarii celor două Camere au adoptat compromisul la care au ajuns luni.

Noua lege prevede crearea unui nou registru electoral actualizat şi conţinând date biometrice, amprente digitale, scrie Bloomberg.
Aceasta a fost una dintre cele mai importante revendicări ale opoziţiei de dreapta, care consideră că actualul registru electoral cuprinde multe nereguli şi care cere garanţii de transparenţă.
În urma votului, Morales , care speră să obţină în decembrie un nou mandat de preşedinte, a încetat greva foamei în care a intrat joia trecută, alături de 14 lideri sindicali apropiaţi ai puterii, pentru a face presiuni asupra Parlamentului ca acesta să accelereze adoptarea acestei legi.
Preşedintele a consumat lichide şi a mestecat frunze de coca.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: evo morales Bolivia Coreea de Nord
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close