Antena 3 CNN Externe Român condamnat la 14 ani de închisoare, după ce şi-a ucis prietenul din copilărie în somn, în Elveţia

Român condamnat la 14 ani de închisoare, după ce şi-a ucis prietenul din copilărie în somn, în Elveţia

Un muncitor român în Elveţia a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru crimă după ce a ucis un alt român alături de care lucra în construcții, în urmă cu doi ani.

Român condamnat la 14 ani de închisoare, după ce şi-a ucis prietenul din copilărie în somn, în Elveţia
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    07 Mai 2021   •   14:02

În 2018, muncitorii români au intrat într-un conflict, care s-a soldat cu moartea unuia dintre ei. 

Imaginile surprinse cu un telefon mobil în momentul incidentului au fost prezentate la Judecătoria Horgen în timpul procesului.

Bărbații, care fumează și consumă alcool, se jignesc reciproc în limba română. Un al treilea om prezent în cameră rămâne pasiv. După cum explică translatorul instanței, cei doi bărbați nu se mai puteau exprima cu claritate. 

La câteva ore după aceste înregistrări, unul dintre cei implicați era mort, ucis în somn cu 15 lovituri provenite de la o armă care semăna cu o sabie, pe care atacatorul însuși o crease.

Înainte de momentul crimei, cei doi au intrat într-un conflict în zona de locuit a unui atelier din Saturdayern. În această dispută, criminalul și-a răpus victima la pământ și l-a lovit cu pumnul în cap de zece ori, transmite publicația germană nzz.ch.

Ucis de prietenul din copilărie

Cel de-al treilea bărbat, care a fost prezent la locul crimei în acel moment, a fost audiat de președintele instanței. Bărbatul, manager de șantier român în vârstă de 41 de ani, fusese inițial încarcerat ca suspect după ce a fost găsit cadavrul. El provine din același sat din România ca și ceilalți doi.

Potrivit mărturiilor, criminalul și-a ucis victima în timp ce aceasta dormea pe o canapea cu o serie de lovituri asupra feței, plămânilor și altor părți ale corpului. Potrivit raportului medico-legal, rănile nu au provocat o moarte imediată. Se crede că victima a mai trăit câteva minute după atac. 

Muncitorul român de 33 de ani a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru crimă și expulzat din țară pentru 13 ani.

Sora victimei a primit o sumă compensatorie de 4.000 de franci, iar părinții săi, care locuiesc în România și care primeau sprijin financiar de la fiul lor, au primit câte 15.000 franci.

×
Subiecte în articol: inchisoare condamnat crimă Germania
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close