Antena 3 CNN Externe Român ucis de poliţia boliviană pentru că s-ar fi pregătit să îl omoare pe preşedintele Evo Morales

Român ucis de poliţia boliviană pentru că s-ar fi pregătit să îl omoare pe preşedintele Evo Morales

Român ucis de poliţia boliviană pentru că s-ar fi pregătit să îl omoare pe preşedintele Evo Morales
Sursa foto: evo morales
17 Apr 2009   •   10:31

Trei bărbaţi au fost ucişi joi dimineaţă de forţele boliviene, printre care ar figura şi un român, pentru că ar fi pregătit asasinarea preşedintelui Evo Morales, relatează New York Times, în ediţia electronică.

Preşedintele Evo Morales spunea, joi, că trei bărbaţi au fost împuşcaţi mortal de un comando al poliţiei în oraşul Santa Cruz, dpă ce au fost implicaţi într-un complot care viza asasinarea sa, a vicepreşedintelui şi a unui alt oficial.

Oficiali ai poliţiei au declarat că trei bărbaţi, un român, un irlandez şi un bolivian, au fost ucişi după ce au deschis focul asupra comandourilor care voiau să intre în camera lor de hotel. Un cetăţean ungar şi un bolivian au fost arestaţi, spune poliţia.

Identitatea românului a fost confirmată şi de Financial Times, care scrie că ceilalţi doi erau un ungur şi un bolivian. Un irlandez şi un croat au fost arestaţi.

Agenţia oficială de presă din Bolivia spune despre cei cinci bărbaţi implicaţi în complot drept mercenari că fac parte dintr-o "celulă teroristă".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: evo morales Bolivia
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close