Antena 3 CNN Externe O româncă a fost condamnată în Irlanda după ce a deschis opt conturi bancare | Judecătoare: "Şi-a folosit greșit inteligența"

O româncă a fost condamnată în Irlanda după ce a deschis opt conturi bancare | Judecătoare: "Şi-a folosit greșit inteligența"

O româncă cu condamnări anterioare în patru țări diferite a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare după ce a deschis opt conturi bancare folosind identități false pentru a facilita frauda internațională.

O româncă a fost condamnată în Irlanda după ce a deschis opt conturi bancare | Judecătoare: "Şi-a folosit greșit inteligența"
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2023   •   11:36

Dana Maria Popovici are condamnări pentru spălare calificată de bani, fals, infracțiuni legate de droguri, falsificare de documente, plăți contrafăcute și furt din magazin din Germania, Italia, Finlanda și Țările de Jos. Ea a fost adusă în Irlanda din Regatul Unit pentru a se confrunta cu aceste acuzații actuale pe baza unui mandat european de arestare în iunie anul trecut și a fost în arest de când era în așteptarea sentinței.

Pentru că vorbește fluent engleză, italiană și spaniolă, femeia a putut folosi cu ușurința un act de identitate italian fals și un permis de conducere românesc fals pentru a înființa un total de opt conturi bancare.

Detectivul anchetator a spus că frauda a fost efectuată de un grup de crimă organizată și a fost o înșelătorie internațională complexă care implică vânzarea de mașini sau vehicule online care nu au fost livrate niciodată, în plus față de o înșelătorie care implică comunicări false care se pretinde a fi de la venituri.

Citeşte şi: Bilete de avion la mai puțin de doi euro | O companie aeriană a vândut bilete la preț de nimic după o eroare a aplicației

500 de euro pentru fiecare cont bancar deschis

Maria Popovici a pledat vinovată la Dublin Circuit Criminal Court la patru acuzații de utilizare de acte de identitate false pentru a deschide conturi bancare la date cuprinse între octombrie 2016 și octombrie 2018. Românca a spus că primea 500 de euro pentru fiecare cont bancar deschis și că "nu a acumulat nicio avere personală datorită acestor infracțiuni". Potrivit, Breaking News.ie în instanță a fost prezentată și o scrisoare de la părinții ei din România, care spun că sunt fericiți să-și primească fiica înapoi pentru a locui cu ei. 

Judecătoarea Orla Crowe nu a fost impresionată de calitățile româncei și a spus că Popovici a participat la "o fraudă online internațională de mare complexitate" și că "și-a folosit greșit inteligența". 

×
Subiecte în articol: româncă arestată cont bancar
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close