Antena 3 CNN Externe Alți zece cetățeni români de la abatorul din Germania, confirmați cu coronavirus

Alți zece cetățeni români de la abatorul din Germania, confirmați cu coronavirus

În urma celei de-a treia runde de testare a angajaților unui abator din Germania, au fost depistate alte 16 cazuri noi de coronavirus, dintre care 10 sunt cetățeni români, a anunțat Ministerul de Externe.

Alți zece cetățeni români de la abatorul din Germania, confirmați cu coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    09 Iun 2020   •   20:10

"În continuarea informațiilor referitoare la cetățenii români angajați ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Birkenfeld, landul german Baden-Württemberg, Ministerul Afacerilor Externe precizează că reprezentanții Consulatului General al României la Stuttgart au continuat demersurile atât pe lângă autoritățile germane, cât și pe lângă angajatorii cetățenilor români, pentru a obține informații suplimentare referitoare la starea acestora de sănătate, precum și la evoluțiile recente privind numărul persoanelor confirmate cu COVID-19.

Potrivit informațiilor comunicate public de către autoritățile germane, a fost finalizată a treia rundă de testare a tuturor lucrătorilor care anterior fuseseră testați negativ. Din totalul celor 750 de persoane supuse testării, au fost depistate 16 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 10 sunt cetățeni români. Totodată, 23 de lucrători ai abatorului (număr care include și cele 16 cazuri noi) se află încă în carantină.

MAE precizează că o echipă formată din reprezentanți ai autorităților de sănătate publică, sanitar-veterinare și pentru protecția consumatorului de la nivel de land și local, însoțiți de experți ai autorităților locale și districtuale, au inspectat spațiile companiei de prelucrare a cărnii pentru a verifica și evalua modul de aplicare și eficiența noilor măsuri de combatere a răspândirii SARS-CoV-2 în rândul personalului", a transmis MAE.

În context, MAE reamintește că a fost notificat la data de 20 mai, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, cu privire la decesul unui cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul acestei companii. Potrivit informațiilor comunicate de către angajator și de autoritățile sanitare locale, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 în ambele etape ale testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, inclusiv la testarea efectuată ulterior constatării decesului. MAE precizează că angajatorul a efectuat demersurile necesare pentru repatrierea trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.

×
Subiecte în articol: Germania coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close