Antena 3 Externe Românii dintr-un clan au primit 100.000 de euro ca sa elibereze apartamentele pe care le ocupau ilegal, într-un oraș din Spania

Românii dintr-un clan au primit 100.000 de euro ca sa elibereze apartamentele pe care le ocupau ilegal, într-un oraș din Spania

de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   13:35
Românii dintr-un clan au primit 100.000 de euro ca sa elibereze apartamentele pe care le ocupau ilegal, într-un oraș din Spania Captura Tele Cinco

Un bloc de locuințe din Cadiz, Spania, a fost eliberat în această săptămână de locatarii români care, de șase ani, ocupau abuziv apartamentele. Pentru a-i convinge să plece, un fond de investiții a plătit mii de euro fiecărui locatar.

Un fond de investiții nord-american a achitat fiecărui locatar ilegal care părăsește clădirea câte 5.000 de euro, suma totală ajungând la 100.000 de euro, informează site-ul canalului spaniol de televiziune Tele Cinco.

În cei șase ani în care a fost locuită ocupată clădirea au existat scandaluri, trafic de droguri și chiar cazuri de prostituție.

Din 2015, proprietatea Corrala de la Bahía din Cadiz a fost cartiierul general al oamenilor care locuiau acolo ilegal, iar vecinii au trăit cu teamă în tot acest timp, cu amenințări din partea narcomanilor de pe etajul lor, cu reglări de conturi între infractori, certuri și cazuri de prostituție.

În ultimele luni, un clan românesc a controlat întreaga locație și nu numai că membrii clanului locuiau în clădire, ci au și închiriat unele dintre locuințe pentru sume de la 300 la 500 de euro, lucru pe care chiar și alți locatari ilegali îl definesc drept „un coșmar”.

Locatarii cu forme legale vor putea în cele din urmă să trăiască în pace datorită fondului de investiții care, odată cu plecarea românilor, va dota clădirea cu agenți de pază, uși antiefracție, schimbări de încuietori și alarme, pentru a preveni întoacerea unor locatari ilegali.

Persoanele care au ocupat ilegal în aceste apartamente au primit deja câte un cec nominal de câte 5.000 de euro și au plecat deja de-a lungul acestei săptămâni.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close