Antena 3 CNN Externe România: "Rusia e principala amenințare a securității NATO și acest lucru trebuie menționat explicit în noul Concept strategic"

România: "Rusia e principala amenințare a securității NATO și acest lucru trebuie menționat explicit în noul Concept strategic"

Un nou concept strategic al NATO trebuie să menționeze explicit că Rusia este principala amenințare a securității Alianței.

România: "Rusia e principala amenințare a securității NATO și acest lucru trebuie menționat explicit în noul Concept strategic"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2022   •   15:50

Mențiunea a fost făcută de ministrul Bogdan Aurescu, joi, cu ocazia reuniunii miniștrilor de Externe din statele membre NATO, care are loc pe parcursul a două zile la Bruxelles.

"Trebuie să reflectăm asupra consolidării posturii de descurajare şi apărare de pe Flancul estic, și nu numai, în cadrul Alianței. Trebuie să reflectăm cu claritate la faptul că apărarea colectivă este sarcina esențiala a Alianței. De asemenea, trebuie să ne concentrăm pe mai multe probleme, cum ar fi consolidarea rezilienței aliaților și o nouă agendă strategică, inovatoare, a relațiilor cu partenerii Alianței", a afirmat șeful diplomației române.

El a vorbit de nevoia de redactare a unui concept strategic NATO "care corespunde realității din prezent".

"Am subliniat că, în acest context, conceptul strategic trebuie să menționeze în mod explicit că Rusia este principala amenințare a securității Alianței", a arătat ministrul român.

Aurescu a mai spus că este nevoie de crearea "cât mai rapidă" a Grupului de Luptă în România, aprobat de NATO în a doua parte a lunii martie.

Noul concept strategic al NATO urmează să fie adoptat la Summit-ul Alianței, programat să se desfășoare la Madrid în luna iunie a acestui an.

×
Subiecte în articol: România NATO Rusia Bogdan Aurescu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close