Antena 3 CNN Externe Un rus a înotat peste 20 de kilometri până în Japonia pentru a cere azil politic

Un rus a înotat peste 20 de kilometri până în Japonia pentru a cere azil politic

Un rus a înotat peste 20 de kilometri din disputatele Insule Kurile până în Japonia pentru a cere azil politic.

Un rus a înotat peste 20 de kilometri până în Japonia pentru a cere azil politic
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Aug 2021   •   16:35

Autoritățile administrației din Yuzhno-Kurilsk au spus că refugiatul, în vâstă de 38 e ani, este un nativ din Ural, care a primit teren pe insulele Kurile, ca parte a programului Rusiei de revitalizare a regiunilor din Estul Îndepărtat.

”A ajuns aici într-un costum de neopren. A înotat 24 de kilometri”.

”A locuit 3 ani în insulele Kurali, nu avea de muncă, dormea într-un cort, sau unde putea”, au declarat autoritățile.

Bărbatul, Vaas Feniks Nokard, i-a cerut unui prieten să îi vândă motocicleta pe care a lăsat-o în urmă, și să-i transfere banii.

Se pare că Nokard a fost deportat din Japonia în 2011 pentru violarea reglementărilor în ceea ce privește viza, precum și din Tailanda și Bali, pentru că a falsificat documentele de ședere. 

În 2019, presa din Rusia scria despre Nokard că este originar din Izhevsk, un oraș din Republica Udmurtia, la 1.000 de kilometri est de Moscova și s-a mutat în Kurile după ce a primit gratuit o suprafață de pământ printr-un program guvernamental. Nokard ar fi pasionat de cultura japoneză și a urmat cursuri de limba japoneză.

Nu a fost confirmată identitatea refugiatului, iar consulatul Rusiei din Sapporo a acuzat acuzat autoritățile din Japonia că refuză să dea orice informație legată de acesta.

Katsunobu Katō, oficial guvernamental japonez, a declarat luni că guvernul va „lua măsurile adecvate”, după ce vor fi lămurite detaliile sosirii cetățeanului rus în Japonia, potrivit RIA Novosti.

Insulele Kurile, administrate de către Rusia, sunt un arhipelag de insule vulcanice, situate între nordul Japoniei şi vârful de sud al Peninsulei ruse Kamceatka.

Japonia revendică aceste insule ca făcând parte din teritoriul japonez.

×
Subiecte în articol: japonia kurile inot azil politic
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close