Antena 3 CNN Externe Rusia a predat Indiei un portavion modernizat

Rusia a predat Indiei un portavion modernizat

Rusia a predat Indiei un portavion modernizat
Sursa foto: Foto: defenceforumindia.com
17 Noi 2013   •   09:28
Rusia a predat sâmbătă Indiei, cu o întârziere de cinci ani, portavionul modernizat Amiral Gorşkov, care datează din perioada fostei Uniuni Sovietice, relatează AFP, conform Mediafax.
Portavionul a fost predat oficial în portul rus din Severodvinsk, în cadrul unei ceremonii la care au participat vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi ministrul indian al Apărării A.K. Antony, anunţă presa rusă.
Comandantul navei Suraj Berry şi directorul adjunct al Agenţiei ruse pentru exporturile de armament Igor Sevastianov au semnat documentele de livrare a navei, informează agenţia rusă Itar-Tass.
India a semnat cu Rusia în 2004 un contract de modernizare a acestei nave. Însă livrarea sa, prevăzută la început pentru vara anului 2008, a fost amânată mai mulţi ani din cauza unor diferenţe financiare, întârzieri în livrarea echipamentelor precum şi alte probleme apărute în timpul testelor.
Factura pentru renovarea portavionului Amiralul Gorşkov s-a dublat astfel la 2,3 miliarde de dolari.
Aceste probleme au dus la apariţia unor tensiuni în relaţiile dintre Moscova şi New Delhi, unul dintre aliaţii săi în epoca sovietică şi principalul client al industriei sale militare.
Construit acum 30 de ani, Amiralul Gorşkov redenumit INS Vikramaditya urmează să ocupe poziţia primului portavion indian, INS Vikrant, retras din serviciu în 1997.
 

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close