Antena 3 CNN Externe Rusia va desfășura primele rachete Sarmat cu capacitate nucleară

Rusia va desfășura primele rachete Sarmat cu capacitate nucleară

Rusia intenționează să desfășoare prima unitate militară înarmată cu rachete balistice Sarmat cu capacitate nucleară cel târziu în această toamnă.

Rusia va desfășura primele rachete Sarmat cu capacitate nucleară
Sursa foto: Twitter/ SPACE.com
de Cerasela Stafie    |    23 Apr 2022   •   13:00

Anunțul a fost făcut de Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale ruse Roscosmos și distribuit de agenția de presă rusă de stat TASS, scrie Reuters.

Unitatea va avea sediul în Uzhur, în regiunea Krasnoyarsk, la aproximativ 3.000 km est de Moscova, a mai spus Rogozin, într-un interviu acordat canalului de televiziune de stat Rossiya 24.

Rusia a efectuat cu succes prima lansare a unei rachete balistice intercontinentale Sarmat din cosmodromul Plesetsk din regiunea Arhangelsk, a informat miercuri Ministerul rus al Apărării.

Sarmat a fost dezvoltat la Centrul de rachete de stat Makeyev (parte a Roscosmos) și este fabricat la întreprinderea Krasmash. Potrivit estimărilor experților, RS-28 Sarmat este capabil să livreze un focos cu o greutate de până la 10 tone în orice punct al lumii atât prin Polul Nord, cât și prin Polul Sud.

Rogozin a lăudat capacitățile rachetei balistice intercontinentale Sarmat (ICBM) a Rusiei. El a spus că va fi mult mai puternică decât alte arme strategice, inclusiv racheta americană Minuteman-III.

”Aceasta este o rachetă care este mult mai puternică decât alte arme strategice, inclusiv racheta Minuteman-III, care este în serviciu cu Statele Unite. Atât în ​​ceea ce privește acoperirea globală, cât și puterea focoaselor care pot fi livrate pe teritoriul un agresor”, a mai spus șeful agenției spațiale ruse Roscosmos.

Potrivit acestuia, datele tehnice fac această rachetă invulnerabilă atât pentru sistemele de apărare antirachetă existente, cât și viitoare ale SUA și ale NATO.

"Acesta este un succes imens pentru designerii și inginerii noștri. Suntem foarte mândri", a adăugat el.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close