Antena 3 CNN Externe Secret Service, îndemnat să recruteze mai multe femei, în urma scandalului de prostituţie

Secret Service, îndemnat să recruteze mai multe femei, în urma scandalului de prostituţie

Secret Service, îndemnat să recruteze mai multe femei, în urma scandalului de prostituţie
Sursa foto: Foto: swamppolitics.com
23 Apr 2012   •   13:55

Washingtonul a început să se întrebe dacă nu cumva Secret Service are nevoie să recruteze mai multe femei, în urma scandalului de prostituţie din Cartagena (Columbia), după ce şase agenţi au fost concediaţi sau au demisionat, relatează, luni, ABC News în pagina electronică de luni.
   
Îndemnul survine după ce sâmbătă s-a aflat că o femeie, Paula Reid, care conduce Biroul pentru Operaţiuni pe teren al Secret Service din Miami şi care totodată supervizează zona Americii de Sud, a fost cea care a acţionat rapid pentru a opri scandalul de săptămâna trecută. Deşi Reid nu a condus misunea de asigurare a securităţii lui Obama, ea este agentul care a anunţat Washingtonul despre incident, care s-a transformat într-un scandal internaţional. Potrivit unor surse, directorul Secret Service Mark Sullivan este cel care a decis retragerea agenţilor din Columbia.
  
Unui număr de 11 agenţi le-au fost retrase sarcinile din cadrul unei misiuni de pregătire a vizitei preşedintelui Barack Obama la Cartagena, în Columbia, la Summitul Americilor, în urma unor acuzaţii potrivit cărora un agent a fost implicat într-o dispută cu privire la plata serviciilor unei prostituate.
   
"Nu pot să nu mă întreb dacă acest lucru s-ar mai fi întâmplat, dacă ar fi fost implicate mai multe femei în acea misiune", a declarat senatoarea republican din Maine Susan Collins duminică, în cadrul emisiunii "This Week" a postului ABC News.
   
"Nu pot să nu mă întreb, în continuare, unde sunt femeile", a declarat, de asemenea, reprezentanta democrată din New York Carolyn Maloney, la aceeaşi emisiune ANC News.

"Probabil că este nevoie să diversificăm Secret Service şi să avem mai mulţi (reprezentanţi ai) minorităţilor şi mai multe femei", a apreciat ea.
   
Oficiali din cadrul Secret Service insistă că există numeroase femei în posturi-cheie, citând doi adjuncţi de asistenţi ai directorilor Departamentului Juridic şi Biroului pentru Operaţiuni pe teren din Paris.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close