Antena 3 CNN Externe Șeful Statului Major al SUA: ”Cred că aliații noștri europeni, precum România sau Polonia, sunt foarte dispuși să stabilească baze permanente”

Șeful Statului Major al SUA: ”Cred că aliații noștri europeni, precum România sau Polonia, sunt foarte dispuși să stabilească baze permanente”

Șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, susține că invadarea Ucrainei de către Rusia este „cea mai mare amenințare la adresa păcii și securității Europei și, probabil, a lumii” din cei 42 de ani în care a servit în armata americană.

Șeful Statului Major al SUA: ”Cred că aliații noștri europeni, precum România sau Polonia, sunt foarte dispuși să stabilească baze permanente”
Sursa foto: Getty Images
de Adelina Miron    |    06 Apr 2022   •   23:40

Milley și secretarul Apărării, Lloyd Austin, au vorbit în fața Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanților pentru prima dată de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

„Suntem martorii celei mai mari amenințări la adresa păcii și securității Europei, poate și a lumii, în cei 42 de ani de serviciu în această uniformă. Invazia rusă a Ucrainei poate submina nu doar pacea și stabilitatea europeană, ci și pacea și stabilitatea globală pe care părinții mei și o generație întreagă de americani au luptat să o apere.”, a declarat Mark Miley, citat de CNN.

Șeful statului major al SUA a vorbit și despre înființarea de baze americane permanente în țările de pe flancul estic al NATO, pentru a descuraja Rusia.

„Cred că mulți dintre aliații noștri europeni, în special cei din Țările Baltice sau Polonia sau România sau în altă parte, sunt foarte, foarte dispuși să stabilească baze permanente. Ei le vor construi, vor plăti pentru ele, etc., pentru ca noi să trecem prin rotație. Așadar, obținem efectul prezenței permanente a forțelor, dar soldații, marinarii, aviatorii sau pușcașii de marina nu vor fi staționați permanent acolo timp de 2-3 ani.”, a spus Mark Milley.

 

×
Subiecte în articol: SUA Rusia Ucraina NATO
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close