Antena 3 CNN Externe Sicriul reginei Elisabeta a II-a va fi dus la Londra. Regele se află în Irlanda de Nord

Sicriul reginei Elisabeta a II-a va fi dus la Londra. Regele se află în Irlanda de Nord

Sicriul reginei Elisabeta a II-a va fi transportat marți la Londra, la capătul a 24 de ore de odihnă în catedrala istorică din Edinburgh, unde fiul ei, regele Charles al III-lea a participat la un priveghi tăcut. Tot marți, Charles face prima vizită în calitate de rege în Irlanda de Nord.

Sicriul reginei Elisabeta a II-a va fi dus la Londra. Regele se află în Irlanda de Nord
Sursa foto: DPA Images / Henry Nicholls
de Andreea Cigolea    |    13 Sep 2022   •   11:34

Luni, Charles a fost însoțit de sora sa Anne și de frații Andrew și Edward pentru priveghiul de 10 minute, la Catedrala St Giles. Cei patru au stat, cu capetele plecate, în timp ce membrii publicului au trecut pe lângă sicriu pentru a-și prezenta omagiile.

Ulterior, cei patru membri ai familiei regale au părăsit priveghiul în aplauzele celor care se aflau de-a lungul străzii.

Oamenii au stat la coadă peste noapte pentru a-și prezenta omagiile, unii dintre ei sosind cu copii care dormeau.

Pentru a se proteja de frig, mulți purtau jachete de iarnă, eșarfe și căciuli de lână.

În aceste zile, regele Charles al III-lea călătorește în cele patru părți ale Regatului Unit înainte de funeralii.

Marți, regele se află în Irlanda de Nord. La Belfast, el se va întâlni cu politicieni de rang înalt și lideri religioși și va participa la o slujbă la Catedrala Sfânta Ana din oraș, înainte de a se întoarce la Londra.

Tot marți, sicriul reginei va părăsi Scoția pentru prima dată de la moartea sa, când va fi transportat cu avionul la Londra în prima parte a serii și apoi condus la Palatul Buckingham.

Miercuri, acesta va fi transportat pe o trăsură de tun, ca parte a unei mari procesiuni militare, până la Westminster Hall. Membrii publicului vor avea voie să treacă pe lângă sicriu, timp de 24 de ore pe zi, până în dimineața înmormântării.

Elisabeta a II-a a murit joi în casa sa de vacanță de la Castelul Balmoral, în Scoția, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani. Înmormântarea va avea loc pe 19 septembrie.

×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close