Antena 3 CNN Externe Sirene de avertizare în cazul unui atac cu rachete au fost auzite joi

Sirene de avertizare în cazul unui atac cu rachete au fost auzite joi

Sirene de avertizare în cazul unui atac cu rachete au fost auzite joi
09 Aug 2018   •   16:43

Sirenele de avertizare în cazul unui atac cu rachete s-au auzit joi la Beersheba, cel mai mare oraş din sudul Israelului, situat la aproximativ 40 de kilometri de Fâşia Gaza, a anunţat armata israeliană, citată de AFP. 

Este pentru prima oară din 2014 (anul ultimei incursiuni a Israelului în Fâşia Gaza) când sirenele avertizează cu privire la o posibilă lansare cu rachete dinspre enclava palestiniană. 

Radio Israel a informat că explozii s-au făcut auzite la periferia oraşului, cu 200.000 de locuitori, acest atac cu rachete intervenind pe fondul escaladării violenţelor la frontiera dintre statul Israel şi militanţii din Gaza. 

Mişcarea fundamentalistă Hamas şi aliaţii ei din Fâşia Gaza anunţase anterior că vor opri lansarea de rachete declanşată miercuri împotriva Israelului, după o noapte de ostilităţi, care au costat viaţa unei femei palestiniene însărcinate şi a copilului ei, potrivit AFP. 

Noua escaladare a tensiunilor între Israel şi Hamas face să crească temerile privind eşecul eforturilor de a evita un nou conflict între cele două părţi, conform unor experţi, citaţi de agenţia franceză de presă. 

Peste 180 de tiruri cu rachete şi de mortier au fost lansate miercuri seara şi joi în prima parte a zilei spre teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza, tiruri la care aviaţia israeliană a ripostat lovind peste 150 de situri militare ale Hamas, mişcarea islamistă care controlează enclava, conform cifrelor oficiale prezentate de armata israeliană şi citate de AFP.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: sirene atac rachete
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close