Antena 3 CNN Externe Site-ul Parlamentului European a picat la câteva ore după ce a declarat Rusia "stat sponsor al terorismului". Gruparea Killnet revendică atacul cibernetic

Site-ul Parlamentului European a picat la câteva ore după ce a declarat Rusia "stat sponsor al terorismului". Gruparea Killnet revendică atacul cibernetic

Site-ul Parlamentului European a picat în această după-amiază, la câteva ore după eurodeputații au adoptat cu largă majoritate o rezoluție ce a declarat Rusia "stat sponsor al terorismului".

Site-ul Parlamentului European a picat la câteva ore după ce a declarat Rusia "stat sponsor al terorismului". Gruparea Killnet revendică atacul cibernetic
Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    23 Noi 2022   •   17:23

Inițial nu se știa dacă e un atac cibernetic sau o eroare tehnică, iar liderii Parlamentului European nu au făcut precizări în acest sens.

Între timp, grupul de hackeri ruși Killnet a revendicat atacul cibernetic, potrivit contului de Twitter specializat BetterCyber.

Uniunea Europeană a declarat Rusia drept stat sponsor al terorismului, după ce o rezoluţie în acest sens a fost adoptată în Parlamentul European.

Declarând Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, eurodeputații doresc să pregătească terenul pentru ca "Putin și guvernul său să fie trași la răspundere pentru aceste crime în fața unui tribunal internațional", se arată în comunicatul Parlamentului European care anunța votul de astăzi.

Măsura, care este în mare parte simbolică, a fost justificată prin atacurile militare ale Moscovei asupra unor ținte civile, cum ar fi infrastructura energetică, spitale, școli și adăposturi.

Uniunea Europeană a impus deja numeroase sancțiuni Rusiei ca urmare a războiului din Ucraina.

Rezoluția privind declararea Rusiei ca „stat sponsor al terorismului” a fost votată în Parlamentul European. Rezoluția a întrunit o largă majoritate, spune europarlamentarul USR Vlad Botoș.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close