Antena 3 CNN Externe Spania a împrumutat sume-record de la BCE. A atins nivelul de 337 miliarde euro

Spania a împrumutat sume-record de la BCE. A atins nivelul de 337 miliarde euro

Spania a împrumutat sume-record de la BCE. A atins nivelul de 337 miliarde euro
Sursa foto: Foto: newschannel6now.com
de M.Z.    |    13 Iul 2012   •   17:35

Împrumuturile nete ale băncilor spaniole de la Banca Centrală Europeană (BCE) au crescut, în iunie, cu 59 miliarde de euro, la nivelul-record de 337 miliarde de euro, după ce acordul liderilor europeni de susţinere a acestora nu a reuşit să le faciliteze accesul la finanţare, informează Bloomberg.

Pentru recapitalizarea băncilor, Spania a cerut un ajutor european de până la 100 de miliarde de euro, deşi accesul guvernului pe pieţele financiare s-a redus, iar randamentul obligaţiunilor suverane a ajuns la circa 7%.

Dependenţa în creştere a băncilor de BCE ar putea reflecta retragerile de depozite din Spania, care se confruntă cu cel mai mare declin al investiţiilor străine de la crearea euro.

Depozitele rezidenţilor au scăzut cu 2,5% în aprilie, faţă de luna martie, iar faţă de aceeaşi perioană a anului trecut cu 5,4%, potrivit datelor Băncii Spaniei.

Nerezidenţii au retras în aprilie investiţii în acţiuni şi obligaţiuni în valoare de 24,6 miliarde de euro, cel mai mult după 1999, faţă de numai 4,54 miliarde de euro cu un an în urmă.



×
Subiecte în articol: Spania bce
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close