Antena 3 Externe Spania ascunde numărul real al bolnavilor Covid-19! Câți spanioli au murit, de fapt, din cauza coronavirusului

Spania ascunde numărul real al bolnavilor Covid-19! Câți spanioli au murit, de fapt, din cauza coronavirusului

de Cristina Tudorache    |    27 Iul 2020   •   00:01
Spania ascunde numărul real al bolnavilor Covid-19! Câți spanioli au murit, de fapt, din cauza coronavirusului
Sursa foto: Hepta

Numărul persoanelor decedate din cauza virusului COVID-19, în Spania, ar putea fi cu 60% mai mare decât bilanţul oficial de 28.432 de morţi, potrivit unei investigaţii publicate duminică de cotidianul El Pais, citat de Reuters.

Jurnalisții arată că bilanţul oficial al deceselor comunicat de guvernul de la Madrid sunt incluse doar persoanele testate pozitiv pentru noul coronavirus, nu şi cazurile suspecte care nu au fost niciodată testate.

Situația nu este singulară, mai multe state subestimând numărul deceselor, dar și al bolnavilor infectați din lipsa unei testări masive la nivelul populației.

Spania ascunde numărul real al bolnavilor Covid-19! Câți spanioli au murit din cauza coronavirusului de fapt

Luând în calcul statisticile regiunilor spaniole ce cuprind atât cazurile confirmate de infectare, cât şi cele suspecte, publicaţia El Pais a stabilit un total de 44.868 de decese, caz în care Spania ar ar ajunge a două ţară europeană cu cele mai multe victime, după Marea Britanie.

Doar în iunie, în Spania, numărul total al deceselor a fost cu 43.945 mai mare faţă de perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea nu se menționează câte dintre acestea ar putea fi atribuite pandemiei.

Oficial, în Spania au fost raportate 28.432 de decese de la începutul pandemiei și peste 319.500 de persoane au fost infectate cu Covid-19, la o populație totală de 46 de milioane de locuitori.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close