Antena 3 CNN Externe Spania impune purtarea măștii în aer liber, în încercarea de a opri răspândirea Omicron

Spania impune purtarea măștii în aer liber, în încercarea de a opri răspândirea Omicron

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie și în aer liber, în Spania. Măsura este una menită să limiteze răspânirea variantei Omicron a coronavirusului.

Spania impune purtarea măștii în aer liber, în încercarea de a opri răspândirea Omicron
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    22 Dec 2021   •   23:53

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Pedro Sanchez, într-o conferință de presă. Acesta a precizat că este necesară o protecție sporită în fața unei tulpini care se răspândește foarte rapid.

Cu aproape 80% din populație vaccinată și cu o campanie pentru doza booster în curs, Spania a fost ferită în mare măsură de valul rampant de infecții care a determinat mai multe țări din nordul Europei să înăsprească restricțiile în toamnă.

Totuși, varianta Omicron a făcut ca numărul de infectări să crească. Miercuri, Spania a înregistrat un record de peste 60.000 de noi cazuri.

Cu toate acestea, internările și cazurile de terapie intensivă rămân destul de scăzute în comparație cu valurile anterioare ale pandemiei.

Unii experți și partidele din opoziție l-au criticat pe Sanchez pentru că nu a reimpus restricții privind circulația din cauza răspândirii tulpinii Omicron, așa cum au făcut alte țări europene precum Portugalia sau Olanda.

”Nu este martie 2020 sau Crăciunul din 2020”, a spus Sanchez, invocând rata mare de vaccinare a populației spaniole, în contrast cu acele etape anterioare ale pandemiei, când vaccinurile nu erau disponibile, scrie Reuters.

Purtarea măștii în interior era deja obligatorie în Spania și mulți oameni aleg să-și acopere fața și în aer liber, deși s-a renunțat la obligația legală de a face acest lucru din iunie.

Purtarea obligatorie a măștilor în aer liber va fi aprobată joi, la o ședință extraordinară a cabinetului, și va intra în vigoare în Ajunul Crăciunului. Cu toate acestea, Sanchez a spus că vor exista numeroase excepții, cum ar fi atunci când oamenii sunt în spații deschise alături doar de persoanele cu care locuiesc.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close