Antena 3 CNN Externe Un bărbat a fost obligat de instanţă să-i dea peste 200.000 de euro fostei sale soţii. "M-am dedicat exclusiv treburilor casnice", spune femeia

Un bărbat a fost obligat de instanţă să-i dea peste 200.000 de euro fostei sale soţii. "M-am dedicat exclusiv treburilor casnice", spune femeia

Un tribunal spaniol a decis că un bărbat trebuie să plătească peste 200.000 de euro fostei sale soţii, echivalentul a peste 20 de ani de salariu, pentru că s-a ocupat de casă în timpul căsătoriei lor.

Un bărbat a fost obligat de instanţă să-i dea peste 200.000 de euro fostei sale soţii. "M-am dedicat exclusiv treburilor casnice", spune femeia
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2023   •   20:57

Femeia, mamă a doi copii şi căsătorită sub regimul separării bunurilor, s-a ocupat, pe perioada mariajului, "de casă, de familie, cu tot ceea ce implică aceasta", se arată în decizia judiciară a tribunalului din Vélez-Málaga.

Prin urmare, femeia va primi "o despăgubire de 204.624,86 euro", a decis instanţa.

Potrivit avocatului femeii, această sumă reprezintă "salariul minim" pentru perioada cuprinsă între iunie 1995 şi decembrie 2020, adică 24 de ani şi jumătate, scrie AFP.

Citiţi şi: Cum să ai o relaţie de cuplu sănătoasă. Sfaturi de la psihoterapeutul Gabriela Minescu: "Asta e calea cea mai simplă"

În plus, bărbatul în cauză va trebui să plătească lunar o pensie alimentară fostei sale soţii pentru fiicele sale.

"M-am dedicat exclusiv treburilor casnice, având grijă de soţul meu, ocupându-mă de casă", a declarat femeia, mărturisind că este "foarte mulţumită" de decizia instanţei. 

×
Subiecte în articol: Spania despagubire sotie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close