Antena 3 CNN Externe Spania se află într-o situaţie mai gravă decât Italia. Atenţionarea vine de la fostul guvernator al Băncii Spaniei

Spania se află într-o situaţie mai gravă decât Italia. Atenţionarea vine de la fostul guvernator al Băncii Spaniei

Spania se află într-o situaţie mai gravă decât Italia. Atenţionarea vine de la fostul guvernator al Băncii Spaniei
Sursa foto: Foto: electionsmeter.com
de M.Z.    |    24 Iul 2012   •   22:24

Spania este într-o situaţie "mai gravă decât Italia şi chiar Irlanda, o ţară salvată" de Uniunea Europeană, a atenţionat, marţi, fostul guvernator al Băncii Spaniei, Miguel Angel Fernandez Ordonez, care a încercat să se distanţeze de criza financiară gravă cu care se confruntă ţara.

"Astăzi, suntem într-o situaţie nu doar mai rea decât a Italiei, ci şi decât a Irlandei, o ţară salvată" de Uniunea Europeană, a mai spus Miguel Ordonez, potrivit AFP.

Acuzat că nu a putut împiedica criza care a condus la salvarea europeană a băncilor spaniole şi la temeri legate de solvabilitatea ţării, Ordonez a fost audiat de o comisie de deputaţi instituită pentru a supraveghea reforma financiară.

"În primul semestru al acestui an, am fost sancţionaţi pentru prăbuşirea încrederii în Spania şi în sistemul său financiar, până la un nivel de neimaginat în urmă cu şapte luni", a spus Ordonez.

"Guvernul nostru şi societatea spaniolă se vor confrunta în următoarele luni cu situaţii foarte complicate", a mai spus el.

Iar orice conflict politic, a avertizat el, nu poate decât agrava criza încrederii de care suferă Spania.

Miguel Angel Fernandez Ordonez a fost obligat să demisioneze după salvarea publică a Bankia de 23,5 miliarde de euro, care a precipitat un plan de ajutor european pentru băncile spaniole de până la 100 de miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close