Antena 3 Externe Statul american care A ABOLIT SCLAVIA abia în 2013, cu ajutorul unui imigrant indian care a vizionat "Lincoln"

Statul american care A ABOLIT SCLAVIA abia în 2013, cu ajutorul unui imigrant indian care a vizionat "Lincoln"

19 Feb 2013   •   09:19
Statul american care A ABOLIT SCLAVIA abia în 2013, cu ajutorul unui imigrant indian care a vizionat "Lincoln"

După 149 de ani de întârziere, statul american Mississippi a abolit în sfârşit, oficial, sclavia, şi asta datorită unui imigrant indian care a urmărit filmul Lincoln, scrie atlantablackstar.com.

Deşi majoritatea statelor americane au ratificat cel de-al 13-lea amendament propus de preşedintele Lincoln, în anul 1864, prin care sclavia şi munca forţată erau interzise, câteva state, printre care şi Delaware, Kentucky şi Mississippi, l-au semnat mai târziu.

După vizionarea filmului Lincoln, doctorul Ranjan Batra, un indian stabilit în SUA, a remarcat că statul Mississippi, care a semnat amendamentul în 1995, nu a respectat întreaga procedură.

Doctorul Ranjan Batra a constatat, după o cercetare amănunţită în care s-a implicat şi un istoric că, deşi amendamentul a fost ratificat în 1995, documentul nu apare Monitorul Oficial, prin urmare nu este valid.

După ce autorităţile statului au fost informate, s-a constatat că, dintr-o eroare încă neexplicată, documentul nu a fost niciodată trimis Monitorului Oficial.

Eroarea a fost rectificată la 7 februarie 2013, când ultimul pas oficial în abolirea sclaviei, publicarea deciziei în Monitorul Oficial, a fost făcut.


Citeşte şi:

O bucată de istorie. Scrisoarea impresionantă a unui sclav pentru stăpânul lui
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close