Antena 3 CNN Externe Jens Stoltenberg: ”Rusia nu se retrage în Ucraina. NATO se așteaptă la ”acțiuni ofensive suplimentare”

Jens Stoltenberg: ”Rusia nu se retrage în Ucraina. NATO se așteaptă la ”acțiuni ofensive suplimentare”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a prezenta raportul anual pentru 2021 în timpul unei conferințe de presă la sediul NATO de la Bruxelles.

Jens Stoltenberg: ”Rusia nu se retrage în Ucraina. NATO se așteaptă la ”acțiuni ofensive suplimentare”
Sursa foto: Twitter/terischultz
de Alexandra Ionescu    |    31 Mar 2022   •   14:32

Principalele declarații ale șefului NATO

”În ultimele luni, modul nostru de securitate s-a înrăutățit dramatic, Invazia brutală a președintelui Putin este șocantă, dar nu este o surpriză. 

NATO a împărtășit informații în mod public, și a avertizat în mod repetat că Rusia era hotărâtă să pornească o invazie la scară largă asupra Ucrainei.

Ne-am pregătit pentru cel mai grav scenariu, dar am lucrat în același timp din greu pentru ce este mai bun. 

Am făcut un efort pentru a angaja un dialog cu Rusia, dar Moscova ne-a refuzat în mod constant. În cele din urmă a decis să oprească legăturile diplomatice. 

Toamna trecută am decis să sporim gradul de pregătire al trupelor noastre pt a trimite mai multe trupe în părțile estice ale alianței și ne-am consolidat sprijinul pentru Ucraina.

Toate aceste act vin pe fondul unei asistențe de durată oferite de NATO forțelor armatei ucrainene. De-a lungul anilor, aliații au antrenat zeci de trupe ucrainene”, a spus Stoltenberg.

”Rusia a mințit în mod repetat cu privire la intențiile sale. Potrivit informațiilor noastre, unitățile rusești nu se retrag, ci se regrupează. 

„În același timp, Rusia menține presiunea asupra Kievului și a altor orașe. Așa că ne putem aștepta la acțiuni ofensive suplimentare, care aduc și mai multă suferință”.

”Țările NATO au antrenat zeci de mii desoldați, au furnizat arme avansate de apărare, combustibil, muniție: „acest lucru face diferența pe câmpul de luptă”.

 

×
Subiecte în articol: Jens Stoltenberg NATO Rusia Ucraina
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close