Antena 3 Externe SUA. Aproape 700.000 de dolari amendă pentru un student care a distribuit ilegal muzică pe internet

SUA. Aproape 700.000 de dolari amendă pentru un student care a distribuit ilegal muzică pe internet

02 Aug 2009   •   15:27
SUA. Aproape 700.000 de dolari amendă pentru un student care a distribuit ilegal muzică pe internet
Sursa foto: Student

Un student american trebuie să achite o amendă în valoare de aproape 700.000 de dolari pentru că a pus pe un site 30 de melodii, fără să aibă acest drept. Juriul l-a condamnat la plata a 22.500 de dolari pentru fiecare melodie. Joel Tenenbaum, student la Universitatea din Boston, a recunoscut în faţa Curţii că a descărcat şi distribuit ulterior cele 30 de piese muzicale. Pentru aceasta el a utilizat atât computerul din casa părinţilor săi, cât şi un computer de la facultate.

Amenda maximă ajungea până la 4,5 milioane dolari. După verdict, studentul a declarat că este bucuros că a scăpat destul de ieftin. Cu toate acestea, avocatul său a precizat că va face recurs pentru că suma este exagerată.

Acesta este al doilea caz de acest gen din Statele Unite. Luna trecută, o femeie din Minneapolis a fost obligată să plătească o amendă în valoare de aproape două milioane de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: amenda internet
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close