Antena 3 CNN Externe Statele Unite cer Israelului să asigure securitatea jurnaliştilor

Statele Unite cer Israelului să asigure securitatea jurnaliştilor

SUA cer protejarea jurnaliștilor în contextul în care forțele armate israeliene au atacat sediile agenției internaționale de știri AP și a televiziunii Al-Jazeera.

Statele Unite cer Israelului să asigure securitatea jurnaliştilor
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    16 Mai 2021   •   11:52

SUA cer Israelului să aibă în vedere protecția deplină a jurnaliștilor. Casa Albă semnalează că acest aspect este unul de o importanță deosebită.

Purtătorul de cuvânt al Executivului american a comunicat astăzi, pe Twitter, că independența presei este extrem de însemnată.

„Le-am spus direct israelienilor că garantarea securităţii jurnaliştilor şi a media independente este o responsabilitate de o importanţă capitală”, a scris pe Twitter Jen Psaki, purtătorul de cuvânt sus-amintit.

Poziția Statelor Unite ale Americii vine în contextul în care agenția internațională de știri AP s-a declarat „şocată şi oripilată” de atacul forțelor militare israeliene, care știau că în turnul pe care l-au atacat în Gaza se află sediile AP și a postului de televiziune Al-Jazeera.

„Ei cunoşteau de mult timp amplasamentul biroului nostru şi ştiau că acolo se află jurnalişti. Am fost avertizaţi că imobilul va fi lovit”, a adăugat el.

Şi Al-Jazeera a denunţat o "crimă" şi o tentativă de a "reduce media la tăcere" de către armata israeliană, potrivit Reuters.

Washingtonul a trimis un emisar în Israel şi în teritoriile palestiniene pentru a cere încă o dată o “dezescaladare”.

Înaltul responsabil al Departamentului de Stat american însărcinat cu probleme israeliene şi palestinene, Hady Amr, urmează să se întâlnească cu lideri israelieni la Ierusalim duminică şi se va deplasa în Cisiordania pentru convorbiri cu responsabili palestinieni.

×
Subiecte în articol: Israel palestina conflict razboi
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close