Antena 3 CNN Externe Summit-ul zonei euro de la Bruxelles s-a încheiat. Grecia are termen până joi să prezinte programul de reforme

Summit-ul zonei euro de la Bruxelles s-a încheiat. Grecia are termen până joi să prezinte programul de reforme

Summit-ul zonei euro de la Bruxelles s-a încheiat. Grecia are termen până joi să prezinte programul de reforme
Sursa foto: Foto: Agerpres-EPA
08 Iul 2015   •   00:42
GRECIA. Guvernul de la Atena are termen până "joi cel mai târziu" să prezinte creditorilor săi reformele dorite pentru a permite reluarea negocierilor asupra unui plan de ajutor financiar, a declarat marţi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la finalul unui summit al zonei euro desfăşurat la Bruxelles, scrie AFP.

"Am căzut de acord să studiem urgent dacă este posibil să găsim bazele unui acord", a declarat Donald Tusk după încheierea acestui summit convocat de urgenţă după victoria votului negativ la referendumul grec din 5 iulie.

El a adăugat că cei 28 de şefi de stat şi de guvern se vor reuni din nou duminică pentru a decide asupra unui nou program.

Pe de altă parte, cancelarul german, Angela Merkel, a atras atenția cu același prilej că Grecia are nevoie de un program de ajutor pe mai mulţi ani pentru a evita o ieşire din zona euro.

GRECIA. "Avem nevoie de un program pe mai mulţi ani, care să meargă dincolo de ce discutam acum zece zile", a declarat Angela Merkel, care aşteaptă "până joi" "propuneri de reformă foarte detaliate" din partea autorităţilor de la Atena.

Citeşte şi:

Mesajul preşedintelui Eurogrup pentru Grecia: Să trimită până miercuri un plan pentru accesarea de fonduri de urgenţă UE

Grecia e în criză de timp şi cere o soluţie PROVIZORIE de finanţare pentru această lună

"O nouă ŞANSĂ" pentru Grecia. Ultimele noutăţi privind viitorul statului elen

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close