Antena 3 CNN Externe Sute de rachete lansate între Israel şi Fâşia Gaza, cel puţin 35 de morţi: "Războiul va continua!"

Sute de rachete lansate între Israel şi Fâşia Gaza, cel puţin 35 de morţi: "Războiul va continua!"

Sute de rachete au fost lansate, în ultimele 24 de ore, între Israel şi Fâşia Gaza, iar cel puţin 35 de oameni, printre care şi copii, au murit în atacuri, iar alte câteva sute au fost răniţi.

Sute de rachete lansate între Israel şi Fâşia Gaza, cel puţin 35 de morţi: "Războiul va continua!"
de Alin Tarnovschi    |    12 Mai 2021   •   09:25

A început riposta armatei israeliene după ploaia de rachete lansată de Hamas. Israelienii au distrus mai multe sedii de informaţii militare ale organizaţiei teroriste.

Oraşul Tel Aviv a fost ţinta unui atac masiv, cu peste 130 de rachete, în urma căruia trei civili au fost uciţi şi alţi 90, răniţi. Printre aceştia din urmă, se află şi cinci copii.

Premierul, Benjamin Netanyahu, a anunţat că ţara sa va riposta dur şi a declarat că Hamas a trecut o linie roşie atunci când a lansat rachetele asupra Israelului.

Ploaia de rachete lansate de miliţiile islamiste asupra teritoriului israelian a lovit şi zone locuite.

În oraşul Holon una din rachete a căzut peste un autobuz plin cu civili şi a rănit mai multe persoane, scrie publicaţia The Jerusalem Post. Printre acestea, se numără şi copii.

Totodată, în oraşul, Eilat, mai multe rachete au lovit un rezervor de combustibil, care a ars ca o torţă. Doar în direcţia oraşului Tel Aviv, au fost lansate peste 100 de rachete.

Sistemele israeliene antiaeriene au interceptat, însă, o mare parte dintre rachetele care riscau să cadă în mai multe zone populate. Ore în șir s-a auzit zgomotul proiectilelor şi al sirenelor.

Tirurile vin la numai câteva ore după cele care au lovit oraşele Ierusalim şi Gaza. Armata israeliană a răspuns atacurilor tot cu rachete, pe care le-a lansat din drone. Israelienii au distrus mai multe sedii de informaţii militare, dar şi sedii de birouri, folosite de organizaţia teroristă Hamas.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a avertizat că armata ţării sale îşi va intensifica atacurile împotriva Hamas.

"Organizațiile teroriste din Gaza au trecut o linie roșie și ne-au atacat cu rachete la periferia Ierusalimului. Israelul va răspunde cu mare forță. Nu vom tolera atacurile asupra teritoriului nostru, asupra capitalei noastre, asupra cetățenilor și asupra soldaților noștri. Cine ne atacă va plăti un preț mare. Vă spun, cetățeni ai Israelului, conflictul actual ar putea continua o perioadă de timp", a declarat Benjamin Netanyahu.

Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut încetarea imediată a violenţelor.

Totodată, Consiliul de securitate al ONU se va reuni, de urgenţă, astăzi, pe tema situaţiei extrem de tensionate dintre israel şi palestinieni.

Iar Casa Albă a afirmat sprijinul preşedintelui american, Joe Biden, pentru securitatea Israelului.

Conflictul armat a izbucnit după ce la începutul postului musulman al Ramadanului, protestatari palestinieni au atacat mai mulţi agenţi ai poliţiei israeliene la intrarea în centrul vechi al Ierusalimului, din cauza restricţiilor antiepidemice.

În replică, în centrul Ierusalimului au avut loc marşuri anti-palestiniene ale extremiştilor religioşi evrei.

×
Subiecte în articol: Israel Fasia Gaza
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close