Antena 3 CNN Externe Imagini terifiante din taberele terorii din China, unde suspecți de COVID sunt înghesuiți în containere minuscule

Imagini terifiante din taberele terorii din China, unde suspecți de COVID sunt înghesuiți în containere minuscule

În China au apărut tabere de carantină unde cutii metalice sunt puse unele peste altele pentru a găzdui oameni suspecți de COVID-19.

Imagini terifiante din taberele terorii din China, unde suspecți de COVID sunt înghesuiți în containere minuscule
Sursa foto: Twitter/Daily Mail
de Alexandra Ionescu    |    12 Ian 2022   •   13:46

Țara comunistă încearcă să eradice virusul, în ciuda avertismentelor că varianta Omicron, mai contagioasă, face imposibilă o strategie Zero COVID, chiar și cu măsurile drastice folosite de Beijing.

În prezent, un total de 20 de milioane de oameni sunt închiși în casele lor în China, după ce orașele Anyang și Yuzhou s-au alăturat celor 13 milioane din Xi'an în carantină. Oamenii nu au voie să-și părăsească locuințele nici măcar pentru a cumpăra alimente.

Anyang, care găzduiește 5,5 milioane de oameni, a fost închis luni seara după ce au fost raportate două cazuri de variantă Omicron - iar unii rezidenți ai orașelor închise au declarat pentru BBC că au făcut parte dintr-un „mare transfer” de mii de oameni către taberele pentru suspecții de COVID.

Se crede că femei însărcinate, copiii și bătrâni se numără printre cei trimiși în lagărele din Xi'an.

Filmări distribuite online arată oameni în cutii minuscule mobilate cu un pat de lemn și o toaletă, unde sunt forțați să rămână până la două săptămâni.

Locuitorilor din complexul de locuințe Mingde 8 Yingli li s-a spus imediat după miezul nopții de 1 ianuarie că trebuie să-și părăsească casele și să intre în centrul de carantină.

Un martor a susținut că 30 de autobuze au ajuns la complex, în timp ce un altul a spus că 1.000 de persoane au fost transferate.

Locuitorii au fost apoi lăsați în autobuze timp de câteva ore, iar o imagine a unui bărbat care stă singur noaptea în timp ce așteaptă să fie mutat în tabără a devenit virală pe rețelele sociale chineze.

Un comentariu online văzut de BBC a spus: „Nu este nimic aici, doar necesități de bază... Nimeni nu a venit să ne verifice, ce fel de carantină este aceasta?

În afara lagărului, un bărbat a fost bătut de muncitori după ce și-a părăsit casa pentru a cumpăra chifle.

În prezent, un total de 20 de milioane de oameni sunt reținuți în casele lor după ce Anyang și Yuzhou s-au alăturat celor 13 milioane din Xi'an în carantină.

Carantinarea orașului Anyang, care găzduiește 5,5 milioane de oameni, a fost anunțată luni seara, după ce au fost raportate două cazuri de variantă Omicron.

Locuitorii nu au voie să iasă, iar magazinele au fost închise, cu excepția celor care vând produse de primă necesitate, potrivit The Daily Mail

Nu era clar cât va dura blocarea orașului Anyang, deoarece a fost anunțată ca o măsură pentru a facilita testarea în masă a rezidenților, care este o procedură standard în strategia Chinei de identificare și izolare cât mai rapidă a persoanelor infectate.

Lockdownurile sunt cele mai ample de la închiderea Wuhan și a majorității restului provinciei Hubei la începutul anului 2020, când a izbucnit pandemia.

De atunci, abordarea Chinei a evoluat într-una de vizare a zonelor mai mici afectate de focare de izolare.

Apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă, care se deschid pe 4 februarie la Beijing, și apariția Omicronului au readus blocajele la nivel de oraș în încercarea de a elimina focarele și de a preveni răspândirea lor în alte părți ale Chinei.

Un oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing responsabil cu controlul bolilor, Huang Chun, a declarat că organizatorii se bazează pe cooperarea sportivilor și a oficialilor pentru a preveni un focar care ar putea afecta participarea.

„Dacă se produce transmiterea în masă, acst lucru va avea un impact sigur asupra Jocurilor și programului”, a spus Huang. „Cel mai rău scenariu, dacă se întâmplă, este independent de voința omului, așa că ne lăsăm opțiunile deschise.”

Se crede că infectările cu Omicron din Anyang sunt legate de alte două cazuri descoperite sâmbătă la Tianjin. Se pare că este prima dată când Omicron s-a răspândit în China continentală.

Anyang este un important sit arheologic, capitala antică a dinastiei Shang și unde s-a găsit cea mai veche scriere chineză pe ceea ce se numesc oase de oracol.

Orașul a spus că vehiculele neesențiale sunt interzise de pe străzi într-un anunț distribuit online de presa de stat luni seara.

Numărul de cazuri este încă relativ scăzut, cu 58 de cazuri noi confirmate de la începutul lunii până marți dimineața la ora 8.00.

Tianjin, un port major care se află la mai puțin de o oră de Beijing, a blocat doar zonele afectate în timp ce efectuează teste în masă.

Până marți la prânz, 97 de persoane au fost testate pozitiv în orașul cu 14 milioane de locuitori: 49 cu simptome, 15 fără simptome și 33 în așteptarea verificărilor ulterioare.

Xi'an și Yuzhou se luptă ambele cu varianta deltă și niciunul nu a raportat niciun caz de Omicron.

Peste 2.000 de oameni au fost infectați în Xi'an în cel mai mare focar din China de la cel inițial din Wuhan. Orașul a raportat 13 cazuri noi în ultima perioadă de 24 de ore, în scădere de la peste o sută pe zi la vârful focarului.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close