Antena 3 CNN Externe Tânăr român, printre victimele unui incendiu produs la o discotecă improvizată din Roma (VIDEO)

Tânăr român, printre victimele unui incendiu produs la o discotecă improvizată din Roma (VIDEO)

Tânăr român, printre victimele unui incendiu produs la o discotecă improvizată din Roma (VIDEO)
15 Mar 2010   •   09:47

Un român de 24 de ani se numără printre cele patru victime ale unui incendiu produs sâmbătă seara într-o discotecă improvizată din Roma. Proprietarul discotecii ar putea fi pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, deoarece ieşirea de urgenţă era blocată, ceea ce a transformat localul într-o capcană mortală.

Vasile Maricel Dănilă, un muncitor plecat din ţară, s-a alăturat altor tineri, în majoritate sud-americani, pentru o seară de dans. Discoteca era găzduită de aşa-zisul cerc cultural "Sabor Latino", de fapt un fost garaj transformat. Dar a fost de ajuns o scânteie, iscată probabil de un scurt-circuit, pentru ca petrecerea să se prefacă într-o cumplită tragedie.

Pe lângă român, încă trei persoane au pierit asfixiate de fum: un peruvian de 25 de ani, care făcea oficiile de DJ, şi două tinere din Salvador şi Guatemala, încă neidentificate. Cu toţii şi-ar fi salvat, probabil, vieţile dacă ieşirea de urgenţă n-ar fi fost încuiată.

Aşa cum a confirmat chiar primarul Romei, localul nu respecta normele de siguranţă iar în decembrie primise chiar interdicţia de a organiza seri de dans. Din acelaşi motiv, era evitat de unii imigranţi din cartier.

Alte câteva zeci de persoane, aflate în discotecă, au reuşit să scape prin intrarea principală, dar câteva au fost şi ele uşor intoxicate cu fum. Carabinierii au recomandat ca proprietarul localului, un macedonean de 50 de ani, să fie anchetat pentru omucidere din culpă.



Antena 3

×
Subiecte în articol: roman mort incendiu discoteca roma
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close