Antena 3 CNN Externe ŢARA din Europa care ÎŞI VINDE SATELE la preţul unui APARTAMENT în Bucureşti

ŢARA din Europa care ÎŞI VINDE SATELE la preţul unui APARTAMENT în Bucureşti

ŢARA din Europa care ÎŞI VINDE SATELE la preţul unui APARTAMENT în Bucureşti
13 Mar 2014   •   10:15

Degradate şi abandonate, zeci de localităţi spaniole îşi caută proprietari, după ce au fost scoase la vânzare la preţuri de nimic din cauza crizei economice, scrie dailymail.co.uk.

Pentru sume care variază de la 60.000 de euro, la 240.000 de euro, spaniolii plecaţi în oraşe, la muncă, îşi vând în bloc casele din zonele rurale, cu tot ceea ce le înconjoară.

Pentru aproximativ 90.000 de euro, un investitor a obţinut satul Ribeira Sacra, adică şase case, un depozit şi o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi de pământ.




Un alt investitor a plătit 60.000 de euro pentru cinci case, alături de care a primit şi un izvor şi peste 13.000 de metri pătraţi de teren agricol.

Potrivit agentului imobiliar Rafael Canales, Spania are în jur de 2.900 de sate părăsite, multe dintre acestea fiind căutate însă de cuplurile de pensionari din Marea Britanie, din clasa mijlocie, care îşi doresc să-şi petreacă anii de pensie la ţară.

Cel mai scump sat din Spania, Ribadero, care a fost scos la vânzare pentru 450.000 de euro, valorează cu aproximativ 30.000 de euro mai puţin decât un apartament în Londra.





×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close