Antena 3 CNN Externe Telefoanele mobile provoacă dermatită

Telefoanele mobile provoacă dermatită

Telefoanele mobile provoacă dermatită
23 Oct 2008   •   21:20

Cercetătorii britanici avertizează că nichelul folosit la fabricarea telefoanelor mobile provoacă dermatită la nivelul feţei, potrivit unui studiu ale Asociaţiei Britanice a Dermatologilor. Aproximativ o treime dintre oameni sunt sensibili la nichelul folosit la producerea componentelor telefoanelor mobile, inclusiv la butoane şi la marginile ecranului. Toţi medicii ar trebui să alerteze persoanele alergice la nichel în legătură cu riscul de a face o dermatită la nivelul feţei dacă folosesc un telefon mobil în mod regulat. Simptomele dermatitei provocate de nichel sunt înroşirea, inflamarea, uscarea şi crăparea pielii. Dermatologii spun că s-a constatat o creştere a numărului de cazuri de dermatită din pricina folosirii telefonului mobil, iar femeile au un risc mai mare de a face acest tip de dermatită, scrie BBC.
"Alergia este provocată de contactul frecvent cu produse care conţin nichel. Contactul repetat şi îndelungat cu un telefon care conţine nichel va cauza dermatită la persoanele alergice la nichel", arăta dr. Graham Lowe, de la Asociaţia Britanică a Dermatologilor. In cazul acestui tip de dermatită, alergia apare, cel mai frecvent, pe obraz sau pe ureche, în functie de locul în care este tinută partea telefonului care conţine nichel.
Femeile care au alergie la nichelul din bijuterii sunt supuse unui risc mai mare la alergiile provovate de telefoanele mobile.
În Marea Britanie, peste 30% din populaţie este afectată de dermatitele de contact provocate de nichel.
Acest metal este folosit atât la fabricarea carcaselor de telefon mobil, cât şi a componentelor din interiorul acesteia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: telefoane mobile Marea Britanie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close