Antena 3 CNN Externe Temperaturi extreme. În Germania termometrele au arătat -33,6 grade Celsius

Temperaturi extreme. În Germania termometrele au arătat -33,6 grade Celsius

Temperaturi extreme. În Germania termometrele au arătat -33,6 grade Celsius
Sursa foto: Zapada
20 Dec 2009   •   13:12

Nu numai românii au bătăi de cap din cauza vremii capricioase. Ninsorile abundente şi temperaturile extrem de scăzute au provocat haos în mai multe ţări, din SUA până în Europa. Germania, Spania, Polonia, dar şi alte ţări, sunt îngropate în nămeţi, iar traficul se desfăşoară cu dificultate.

Temperaturile scăzute şi zăpada abundentă au provocat haos pe şoselele din Germania. Doi oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi în accidente rutiere. Trenurile şi alte mijloace de transport în comun au avut mari întârzieri. Noaptea trecută, în Bavaria, termometrele au arătat chiar şi minus 33,6 grade Celsius. Valul de frig a cuprins întreaga ţară, iar meteorologii anunţă ninsori abundente şi pentru următoarele zile.

Ninsorile au acoperit provincia spaniolă Asturias. Poleiul a îngreunat traficul, iar şoferii au fost avertizaţi să nu se aventureze pe şosele. Au fost emise mai multe alerte de vreme rece. Zăpada care unora le dă planurile peste cap este un prilej de bucurie pentru alţii, mai ales pentru copii.

Căderile masive de zăpadă au paralizat coasta de est a SUA. În mai multe state, autorităţile au decretat starea de urgenţă. Majoritatea curselor aeriene au fost anulate şi mii de pasageri au rămas blocaţi în aeroporturi. Oamenii şi-au văzut planurile pentru vacanţa de Crăciun date peste cap.

Veştile nu sunt bune deloc. Mateorologii au anunţat că va continua să ningă viscolit. Stratul de zăpadă ar putea atinge între 20 şi 30 de centimetri la New York şi aproape 60 de centimetri în regiunea Baltimore-Washington.

Lucrurile nu stau mai bine nici în statul american Virginia, unde, din cauza ninsorilor abundente, peste 25.000 de oameni au rămas fără curent electric şi 500 de şoferi au rămas blocaţi în nămeţi. Este vorba despre cea mai mare cantitate de zăpadă care a acoperit partea estică a ţării în ultimii şase ani.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Europa
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close