Antena 3 CNN Externe Teroristul care a omorât doi oameni aseară în Tel Aviv a fost ucis

Teroristul care a omorât doi oameni aseară în Tel Aviv a fost ucis

Teroristul care a ucis 2 oameni și a rănit mai multe persoane într-un atac armat din centrul Tel Aviv, aseară, a fost ucis în urmă cu scurt timp. Informația vine din partea jurnaliștilor israelieni. Este vorba despre bărbatul care a deschis focul pe una dintre cele mai aglomerate străzi din centrul orașului, și apoi a fugit.

Teroristul care a omorât doi oameni aseară în Tel Aviv a fost ucis
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    08 Apr 2022   •   07:37

Atacul s-a produs pe strada Dizengoff, o arteră comercială importantă din Tel Aviv. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum un bărbat deschide focul cu o armă asupra clienților aflați pe terasele mai multor restaurante. 

Panicați, aceștia au fugit sau au încercat să se ascundă de ploaia de gloanțe. Serviciile de urgență au ajuns imediat la fața locului și le-a acordat primul ajutor răniților. 

Peste 1.000 de polițiști au fost trimiși de urgență în zona unde a avut loc atacul. 

Locuitorii din Tel Aviv au fost sfătuiți să rămână în case. 

Imediat după incident transportul public a fost oprit iar la ieșirile din Tel Aviv au fost postate filtre ale poliției care au controlat toate mașinile care ieșeau din oraș. 

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, spune că atât locul cât și momentul atacului fac ca operațiunea de găsire a teroristului să fie una dificilă. 

”Joi, în Israel, începe weekend-ul. Și strada respectivă din Tel Aviv este centrul orașului. Este ca și cum vorbim despre Lipscani în weekend. Și din acest motiv toată strada, tot cartierul, era plin cu tineri”, a spus el. 

Acesta este cel de-al patrulea atac terorist grav pe care Israelul l-a suferit în ultima lună. Săptămâna trecută un terorist a împușcat și ucis  5 persoane. Anterior, doi teroriști islamiști au împușcat și ucis doi israelieni în orașul Hadera iar în Beersheba un terorist a înjunghiat și ucis patru israelieni. 

×
Subiecte în articol: Tel Aviv Israel terorist
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close