Antena 3 CNN Externe A fost lansat primul test de sarcină bazat pe salivă

A fost lansat primul test de sarcină bazat pe salivă

Salignostics, un start-up medical din Ierusalim, intenționează să vândă primul și singurul kit de testare rapidă de sarcină pe bază de salivă, a spus compania, menționând că metoda rentabilă, rapidă și neinvazivă de detectare a sarcinii oferă rezultate precise. în câteva minute. Vânzările de SaliStick vor începe la începutul anului viitor.

A fost lansat primul test de sarcină bazat pe salivă
Sursa foto: Pexels/MART PRODUCTION
de Alexandra Ionescu    |    11 Noi 2021   •   22:55

Salignostics a finalizat cu succes studii clinice în Israel pe mai mult de 300 de femei, atât gravide, cât și neînsarcinate, și a finalizat mii de studii analitice. Compania se află în stadii avansate de primire a marcajului CE al Uniunii Europene pentru Salistick și a finalizat o prezentare Q inițială 510(K) a trusei de testare către FDA din SUA.

Saliva conține peste 5.000 de proteine ​​identificate care oglindesc și se suprapun stării fiziologice a sângelui cuiva, a spus Salignostics. Pornind de la aceleași principii folosite pentru a dezvolta SaliCov – kitul său de testare rapidă a antigenului salivare pentru detectarea COVID-19  – Salistick poate detecta hormonul de sarcină β-hCG în salivă și poate oferi rate de detecție dovedite și precise pentru sarcina timpurie.

„Saliva este cheia pentru diagnosticarea rapidă a o varietate de probleme medicale”, a spus dr. Guy Krief, cofondator și director general adjunct al Salignostics.

„În principiu, este singurul mijloc non-invaziv, ușor și igienic de a detecta hormoni, viruși și chiar boli. Cu Salistick, valorificăm abilitățile puternice de diagnosticare pe care le-am putut crea din analiza salivei. Livrăm un produs care elimină complet nevoia de mostre de sânge și urină atunci când testăm pentru sarcină.”

Piaţa globală anuală a testelor de sarcină este estimată la peste 2 miliarde de dolari, cu sute de milioane de teste vândute în fiecare an. Cercetările efectuate de Salignostics arată că peste 68% dintre femeile chestionate ar opta pentru un kit de testare pe bază de salivă în detrimentul testelor tradiţionale de detectare a sarcinii.

Setul de testare antigen cu salivă pentru Covid-19 de la Salignostics a primit marcajul CE de la Uniunea Europeană pentru comercializare în toată Europa şi este singurul test rapid de antigen pe bază de salivă pentru Covid-19 inclus în programul accelerat RADx al Institutului Naţional de Sănătate din SUA.

Până în prezent, compania a furnizat sute de mii de truse în Europa şi Africa. Rezultatele sunt derivate exclusiv din analiza salivei şi se bazează pe o tehnologie de platformă. Deoarece tehnologia nu este specifică biomarkerilor, poate fi replicată şi utilizată pentru mai multe aplicaţii şi cazuri de utilizare, de exemplu, corona şi chiar detectarea malariei.

Salignostics a fost înfiinţată în 2016 la Centrul Medical al Universităţii Hadassah din Ein Kerem, din Ierusalim, de către un grup de cinci medici care au păreri asemănătoare şi care au identificat o nevoie tot mai mare a unui mijloc rentabil de a monitoriza starea de sănătate, debutul bolii, progresia şi rezultatul tratamentului prin -mijloace invazive.

Prin descifrarea codului de salivă, contribuim la avansarea modului în care profesioniştii din domeniul medical pot efectua diagnostice şi oferă oamenilor puterea de a lua decizii informate cu privire la propria lor sănătate şi bunăstare”, a spus Krief, potrivit The Jerusalem Times.

×
Subiecte în articol: Israel salignotics test sarcina saliva
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close