Antena 3 CNN Externe Traficul feroviar din Belgia, paralizat de o grevă generală

Traficul feroviar din Belgia, paralizat de o grevă generală

Traficul feroviar din Belgia, paralizat de o grevă generală
18 Oct 2010   •   12:54

Traficul feroviar din Belgia este paralizat, luni, de o grevă generală a muncitorilor de la căile ferate. În acest timp, în Franţa, mişcarea de protest faţă de reforma pensiilor a primit sprijinul şoferilor de camioane, care au provocat, noaptea trecută, primele blocaje pe autostrăzi. 

Sindicatul căilor ferate belgiene a declarat o grevă de 24 de ore, ca reacţie faţă de restructurarea direcţiei de transport al mărfurilor. Toate trenurile s-au oprit, inclusiv cele internaţionale.

Călătorii veniţi pentru o zi la Bruxelles, care intenţionau să se întoarcă seara acasă, au aflat cu neplăcere că trebuie să caute alt mijloc de transport.

În Franţa, şoferii de camioane s-au alăturat protestelor faţă de creşterea vârstei de pensionare cu doi ani. Ei şi-au lăsat acasă vehiculele şi au închiriat microbuze cu care au încetinit, până la 10 kilometri pe oră, circulaţia pe autostrăzi. Poliţiştii nu au fost deloc mulţumiţi şi s-au răzbunat pe operatorii de televiziune.

Şoferii sunt hotărâţi să continue protestele. Reforma pensiilor a declanşat, deja, manifestaţii de mare amploare şi greve în rafinării, care pot duce la o criză de carburant. Votul final asupra legii este programat marţi.



×
Subiecte în articol: trafic feroviar paralizat Belgia protest
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close