Antena 3 CNN Externe Turcia ar putea să impună testarea obligatorie, o dată la două zile, pentru persoanele care refuză să se vaccineze

Turcia ar putea să impună testarea obligatorie, o dată la două zile, pentru persoanele care refuză să se vaccineze

Autoritățile din Turcia ar putea impune testarea PCR a persoanelor nevaccinare o dată la două zile, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus în rândul persoanelor nevaccinate.

Turcia ar putea să impună testarea obligatorie, o dată la două zile, pentru persoanele care refuză să se vaccineze
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    05 Aug 2021   •   21:22

În prezent Turcia, trece printr-o criză supranumită „pandemia celor nevaccinați”. Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat că sunt luate în considerare măsuri suplimentare pentru a preveni amestecarea celor nevaccinați cu cei vaccinați.

Ministrul a spus că se gândesc la introducerea testării PCR a persoanelor nevaccinate în anumite locuri, cum ar fi sălile de concerte, cinematografele, autobuzele și avioanele.

„Unele țări au introdus deja această practică și o putem face și noi pentru a ne proteja cetățenii. Poate fi aplicat în locuri în care oamenii stau sau stau unul lângă celălalt.

Testele vor fi gratuite. Cei care se opun vaccinării pot fi rugați să facă teste la fiecare două zile. Scopul nostru aici este să protejăm pe cei care sunt vaccinați și doresc să-și continue viața de zi cu zi ”, a declarat Koca pentru ziarul Hürriyet.

Ministrul a adăugat faptul că nu se dorește sancționarea persoanemor care nu s-au vaccinat încă, ci convingerea acestora, prin informarea corespunzătoare.

”Cred că este modalitatea corectă de a elimina ezitarea în rândul publicului față de vaccinuri și cred că acest lucru va reuși în cele din urmă. Vorbim despre o societate care a acceptat vaccinarea împotriva altor boli, precum variola, la o rată de 98%.

Oamenii sunt reticenți doar în ceea ce privește vaccinurile împotriva coronavirusului. Putem depăși această ezitare informând publicul în mod corespunzător. Nu ar trebui să existe măsuri obligatorii ”, a mai menționat ministrul.

Până acum, Turcia a reușit să administreze peste 74 de milioane de doze de vaccinuri de la începutul campaniei de vaccinare, din luna ianuarie.

Aproximativ 28 de milioane de persoane au fost imunizate, cu schema completă de vaccinare. Turcia se străduiește să atingă o rată de imunizare de cel puțin 70% în rândul populației.

Campania de vaccinare din Turcia a întâmpinat un obstacol, când s-au epuizat dozele de vaccinuri, din cauza unei probleme de fabricație la BioNTech, unul dintre cei doi furnizori de vaccinuri din țară.

Ministrul a anunțat că problema a fost rezolvată iar până săptămâna viitoare, Turcia urmează să primească în jur de 13 milioane de doze de vaccinuri Pfizer-BioNTech.

×
Subiecte în articol: turcia test PCR nevaccinaţi
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close