Antena 3 CNN Externe Ucraina se pregăteşte de război. Tinerii care pot fi înrolaţi în Armată NU au voie să plece din ţară

Ucraina se pregăteşte de război. Tinerii care pot fi înrolaţi în Armată NU au voie să plece din ţară

Ucraina se pregăteşte de război. Tinerii care pot fi înrolaţi în Armată NU au voie să plece din ţară
de O.P.    |    02 Feb 2015   •   08:39

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat la sfârșitul săptămânii trecute un decret privind măsuri suplimentare pentru desfășurarea mobilizării parțiale în 2015, urmând ca acestea să fie examinate de guvern, după ce numeroase persoane au încercat să se sustragă recrutării în armată în cadrul celui de-al patrulea val de mobilizare, declanșat la 20 ianuarie, relatează publicația ucraineană Zerkalo nedeli.

Astfel, președintele ucrainean a dispus executivului să studieze reglementarea legislativă a călătoriilor în străinătate în cazul cetățenilor încorporabili în cadrul mobilizării parțiale. În virtutea acestui decret, persoanele aflate în evidența comisariatelor militare ca recrutabile ar urma să nu poată ieși din țară fără un permis special eliberat de instituțiile respective.

Ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că decretul prezidențial privind eficientizarea măsurilor de mobilizare mai trebuie aprobat de Rada Supremă (parlamentul unicameral).

×
Parteneri
A murit şeful mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro
x close