Antena 3 CNN Externe UE este îngrijorată. "Criza din Ucraina ar putea "degenera" după descinderea la sediul opoziţiei"

UE este îngrijorată. "Criza din Ucraina ar putea "degenera" după descinderea la sediul opoziţiei"

UE este îngrijorată. "Criza din Ucraina ar putea "degenera" după descinderea la sediul opoziţiei"
de O.P.    |    10 Dec 2013   •   07:57

Reprezentanta diplomaţiei UE, Catherine Ashton, care începe marţi o misiune de conciliere la Kiev, s-a declarat "îngrijorată" de riscurile unei "degenerări" a crizei din Ucraina după o descindere la sediul opoziţiei.

"Înainte de vizita mea la Kiev, aflu cu îngrijorare informaţiile conform cărora poliţia a forţat întrarea în sediul celui mai mare partid de opoziţie", a afirmat Ashton, citată într-un comunicat transmis în noaptea de luni spre marţi.

Aceste evenimente survenite "chiar în ziua în care preşedintele Viktor Ianukovici a propus o masă rotundă naţională (...) riscă serios să deraieze procesul" de negociere a unei reglementări a crizei prin care trece ţara, a adăugat ea.

Ashton a cerut "autorităţilor ucrainene să dea dovadă de cât mai multă reţinere posibilă şi să se abţină de la orice utilizare suplimentară a forţei pentru a lăsa teren unei soluţii negociate" la impasul actual.

Forţele de ordine ucrainene au intervenit în forţă luni asupra manifestanţilor care blocau sediul guvernului şi au realizat o descindere la sediul partidului opozantei Iulia Timoşenko.


 

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close