Antena 3 CNN Externe UE va semna Acordul de Asociere cu Ucraina după formarea unui guvern în urma alegerilor de la 25 mai

UE va semna Acordul de Asociere cu Ucraina după formarea unui guvern în urma alegerilor de la 25 mai

UE va semna Acordul de Asociere cu Ucraina după formarea unui guvern în urma alegerilor de la 25 mai
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    24 Feb 2014   •   17:06

Uniunea Europeană va semna Acordul de Asociere cu Ucraina după formarea unui guvern în urma alegerilor anticipate care vor avea loc la 25 mai, a afirmat, luni, Olivier Bailly, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, informează Agerpres.

„Acordul comercial şi de investiţii pe care l-am propus este încă pe masă”, a spus Bailly, care a exclus semnarea unui astfel de acord înainte de formarea unui nou guvern ales în Ucraina.

„Trebuie mai întâi să lăsăm să treacă perioada de tranziţie” politică din Ucraina, urmând ca eventuala semnare a acordului să fie discutată după 25 mai, „odată ce noul guvern va fi format”.

Bailly a ţinut să precizeze că Bruxellesul nu pune sub semnul îndoielii legitimitatea actualului guvern, dar a precizat că un guvern ales este garantul „unei alegeri pe deplin suverane”.

De asemenea, oficialul european a subliniat că o susţinere economică şi financiară pentru Ucraina este condiţionată de realizarea unor reforme economice în această ţară.

„Suntem gata să ajutăm, cu condiţia să aibă loc reforme economice în Ucraina”, a explicat Bailly, în condiţiile în care noile autorităţi ucrainene au solicitat 35 de miliarde de dolari ajutor financiar de la comunitatea internaţională pentru a evita falimentul.

Purtătorul de cuvânt a confirmat că sunt discutate mai multe opţiuni pentru acordarea de asistenţă financiară Ucrainei.

„UE lucrează la un pachet de sprijin economic internaţional pentru Ucraina, cu sprijin pe termen scurt, mediu şi lung pentru a răspunde provocărilor economiei ucrainene”, a declarat Bailly.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close