Antena 3 CNN Externe Ultimele fotografii făcute de un japonez, înainte să moară în erupţia vulcanului Ontake, au fost RECUPERATE

Ultimele fotografii făcute de un japonez, înainte să moară în erupţia vulcanului Ontake, au fost RECUPERATE

Ultimele fotografii făcute de un japonez, înainte să moară în erupţia vulcanului Ontake, au fost RECUPERATE
12 Noi 2014   •   11:23

Fabricantul japonez de camere foto Nikon a reuşit să repare aparatul unui bărbat care a murit în erupţia vulcanului Ontake din luna septembrie şi a restituit camera şi fotografiile familiei victimei, informează miercuri EFE şi Agerpres.
 
Kazuo Wakabayashi, în vârstă de 66 de ani originar din Matsumoto, se afla în apropierea vârfului vulcanului Ontake, practicând unul din sporturile sale preferate, drumeţiile, când a fost surprins de erupţie împreună cu alţi turişti.

Alături de trupul său neînsufleţit a fost găsită camera foto, un model reflex digital al firmei Nikon primită cadou de la familia sa. Potrivit cotidianului Yomiuri, cei de la Nikon au citit povestea lui Wakabayashi în ziare iar compania s-a oferit să repare gratuit aparatul.
 
Lentila, filtrele, componentele interne și carcasa roşie care fuseseră distruse de cenuşă au fost reperate iar aparatul a fost restituit fiicei lui Wakabayashi, alături de cele 200 de fotografii.

Ontake, al doilea vulcan ca mărime al Japoniei cu o înălţime de 3.067 de metri, a intrat în erupţie la 27 septembrie în timp ce sute de turişti se aflau pe culmi şi la poalele sale. Tragedia a provocat 57 de morţi, şase dispăruţi şi 70 de răniţi grav, dintre care majoritatea au suferit leziuni, arsuri sau fracturi.


Foto: japantrends.com

×
Parteneri
Cod galben de ploi, vijelii și grindină! București și alte 23 de județe vizate
x close