Antena 3 CNN Externe Un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău va fi declarat persona non-grata | Care este motivul

Un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău va fi declarat persona non-grata | Care este motivul

Crește tensiunea în Republica Moldova. Ambasadorul rus la Chișinău a fost chemată la Ministerul de Externe, iar doi diplomați ruși ar putea fi declarați persona non grata după incidentul de securitate.

Un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău va fi declarat persona non-grata | Care este motivul
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Cristi Popovici    |    19 Apr 2023   •   16:46

Omul lui Putin a fost întors de pe aeroportul din Chișinău Jurnaliștii de la Deutsche Welle scriu că avionul de lux al guvernatorului regiunii Tatarstan a survolat spațiul aerian al României, stat membru NATO, înainte de a ajunge la Chișinău.

Între timp, crește tensiunea în Republica Moldova. Ambasadorul rus la Chișinău a fost chemată la Ministerul de Externe, iar doi diplomați ruși ar putea fi declarați persona non grata după incidentul de securitate.

Un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău va fi declarat persoana non grata și va trebui să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Altuia i-a fost retras cardul de acces în incinta aeroportului din Chișinău.

Decizia vine ca urmare a scandalului de acum două zile, când un oficial rus a aterizat pe aeroportul din Chișinău, dar i-a fost interzis să coboare din avion și în cele din urmă a fost trimis înapoi în Rusia.

Este vorba despre Rustam Minnihanov, liderul regiunii Tatarstan, care trebuia să ajungă în Găgăuzia, o altă regiune separatistă din Republica Moldova, asemenea Transnistriei. Aici urma să participe la un congres pentru a-i susține pe candidații pro-ruși la alegerile pentru funcția de guvernator din Găgăuzia, pe 30 aprilie.

Politicianul rus a venit în Republica Moldova la invitația unor parlamentari pro ruși moldoveni, dar vizita lui s-a încheiat repede direct pe aeroport, unde polițiștii de frontieră moldoveni nu i-au permis accesul în țară.

După acest incident, ambasadorul Rusiei în Moldova a fost convocat de Ministerul de Externe din țara vecină pentru a i se comunica decizia privind sancționarea celor doi diplomați ruși.

Premierul Republicii Moldova Dorin Recean, a spus astăzi că reprezentanții unei țări precum Rusia, care comite atrocități în Ucraina, nu sunt bine veniți în Republica Moldova și le-a cerut politicienilor de la Chișinău să nu mai lanseze asemenea invitații.

×
Subiecte în articol: persona non grata Federatia Rusa
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close