Antena 3 CNN Externe Un grup de manifestanţi OWS încep un marş de 45 de zile de la Washington în Georgia

Un grup de manifestanţi OWS încep un marş de 45 de zile de la Washington în Georgia

Un grup de manifestanţi OWS încep un marş de 45 de zile de la Washington în Georgia
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
02 Dec 2011   •   08:35

Aproximativ 15 manifestanţi Occupy Wall Street (OWS) au pornit joi, de la Washington, într-o călătorie pe jos de 45 de zile, până în Georgia, în sudul Statelor Unite, informează AFP. Ei fac această deplasare cu scopul de a populariza mişcarea de protest şi a cere "schimbări".
  
Participanţii la călătorie, care au de parcurs în total 1.100 de kilometri, intenţionează să se odihnească în oraşele în care există tabere de manifestanţi şi să organizeze mitinguri în cele în care nu există asemenea tabere. Prin aceste mitinguri, ei urmează să solicite "schimbări economice şi sociale" şi să popularizeze mişcarea împortiva capitalismului.
   
"Mişcarea Occupy este încă vie, nu ne considerăm înfrânţi atât de uşor", în pofida expulzărilor din New York, Los Angeles sau Philadelphia, a declarat pentru AFP Cologino Rivera, în vârstă de 21 de ani, care a protestat, anterior, la New York.
   
Mai mulţi dintre aceşti manifestanţi au participat, anterior, la un prim marş de acest fel. Ei au părăsit tabăra din New York pe 9 noiembrie şi au ajuns, 13 zile mai târziu, la Washington.
   
Manifestanţii au pornit la drum de la Memorialul Martin Luther King, dorind să aducă astfel un omagiu Rosei Park, o femeie de culoare arestată pe 1 decembrie 1955 pentru că a refuzat să cedeze locul unei femei albe, într-un autobuz.
   
Ei speră ca pe drum să li se alăture şi alţi protestatari.


×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close