Antena 3 CNN Externe Scandal diplomatic. Un oficial al ambasadei Israelului la Londra, filmat când vorbește despre „înlăturarea” unor politicieni britanici

Scandal diplomatic. Un oficial al ambasadei Israelului la Londra, filmat când vorbește despre „înlăturarea” unor politicieni britanici

Scandal diplomatic. Un oficial al ambasadei Israelului la Londra, filmat când vorbește despre „înlăturarea” unor politicieni britanici
de S.T.    |    08 Ian 2017   •   14:35

Un oficial din cadrul ambasadei Israelului în Marea Britanie a fost filmat de un jurnalist sub acoperire în timp ce discută despre cum pot fi "înlăturaţi" unii parlamentari britanici care ar putea fi consideraţi drept "anti-Israel", potrivit paginii electronice a postului Al-Jazeera, citată de mass-media internaţionale.

Jurnalistul Al-Jazeera s-a prezentat, potrivit The Guardian, drept un membru al unei organizaţii laburiste de lobby pentru Israel. El i-a filmat cu camera ascunsă pe Shai Masot, un angajat al ambasadei Israelului la Londra, şi pe Maria Strizzolo, funcţionar public şi fostă consilieră a unor politicieni conservatori.

Din convorbirea dintre cei trei reiese că Masot îi sugerează lui Strizzolo să ajute la "înlăturarea" mai multor politicieni britanici, inclusiv a secretarului de stat pentru Afaceril Externe, Sir Alan Duncan. Despre Duncan, oficialul israelian spune că "provoacă probleme". Ministrul este cunoscut pentru poziţia critică faţă de acţiunile de colonizare ale Israelului şi pentru faptul că e susţinătorul unui stat palestinian.



Un alt nume menţionat în discuţie este cel al lui Crispin Blunt, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Comunelor, care şi-a manifestat susţinerea faţă de cauza palestiniană.

În convorbire, Masot şi Strizzolo vorbesc şi despre ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, despre care oficialul israelian spune, în înregistrare: "Ştii bine că e un idiot". La solicitarea The Guardian, Strizzolo a spus că afirmaţiile difuzate de Al-Jazeera au fost scoase din context şi că toată discuţia a fost, de fapt, "o bârfă inofensivă".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Marea Britanie Israel
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close