Antena 3 CNN Externe Un seism cu magnitudinea de 7,7 grade s-a produs în largul Rusiei

Un seism cu magnitudinea de 7,7 grade s-a produs în largul Rusiei

Un seism cu magnitudinea de 7,7 grade s-a produs în largul Rusiei
18 Iul 2017   •   07:36

Un seism cu magnitudinea de 7,7 grade a fost înregistrat în largul coastei estice a Rusiei în noaptea de luni spre marţi, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), determinând autorităţile să declare o alertă de tsunami în anumite regiuni din Oceanul Pacific, anulată însă la scurt timp după ce a fost emisă, informează AFP.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a avertizat iniţial că valuri cu o înălţime maximală de 0,3 metri deasupra nivelului mării riscau să ameninţe regiunile de coastă plasate în perimetrul alertei, din Rusia până în Hawaii.

Acelaşi centru a anulat alerta după puţin timp de la emiterea ei, precizând că nu prevede "un tsunami devastator în Pacific" şi subliniind că Hawaii, un stat american, nu este ameninţat din acest punct de vedere.

"Variaţii minore ale nivelului mării pot să apară în anumite zone de coastă pe parcursul următoarelor ore", a prevenit acelaşi centru.

Seismul, înregistrat la o adâncime de 11,7 kilometri, a avut loc la ora 23.34 GMT, la o distanţă de 199 de kilometri est faţă de localitatea Nikolskoye din Rusia, potrivit USGS

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: seism cutremur
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close