Antena 3 CNN Externe Un student care ameninţa să comită un masacru a fost arestat în SUA: A fost plasat sub observaţie psihiatrică

Un student care ameninţa să comită un masacru a fost arestat în SUA: A fost plasat sub observaţie psihiatrică

Un student care ameninţa să comită un masacru a fost arestat în SUA: A fost plasat sub observaţie psihiatrică
Sursa foto: Foto: futurecm.com
12 Mar 2012   •   17:21

Un student de la universitatea din Maryland, în apropiere de Washington, a fost arestat şi plasat sub observaţie psihiatrică, după ce a ameninţat pe Internet că va comite în campusul său un atac "care va ocupa prima pagină a ziarelor", a declarat luni universitatea într-un comunicat citat de AFP.
   
Alexander Song, în vârstă de 19 ani, student la Universitatea College Park din Maryland (UMCP), a fost arestat duminică şi nu era înarmat, a anunţat serviciul de securitate al universităţii.
   
"Persoana care a publicat aceast ameninţări afirma că se gândeşte să comită un act de violenţă în campusul UMCP duminică, 11 martie 2012", adaugă comunicatul.
   
Această persoană "afirma pe Internet: mă voi lansa într-un atac mâine în campus, sper că voi ucide destui oameni pentru ca acest lucru să ocupe prima pagină a ziarelor naţionale şi să nu fiţi acolo mâine la ora 13.30", continuă universitatea.
   
Poliţia şi serviciile de securitate "au lucrat toată noaptea pentru a-l identifica şi a-l aresta pe Song", afirmă comunicatul, care adaugă că ameninţarea a fost "tratată cu seriozitate".
   
După arestare, poliţiştii "şi-au dat seama că este necesar un examen psihiatric", a declarat universitatea, precizând că tânărul a fost condus într-un spital vecin.
   
Song a fost inculpat pentru tulburarea ordinii publice în universitate şi riscă până la şase luni de închisoare şi o amendă de 2.500 de dolari.
   
Studentului i-a fost, de asemenea, interzis accesul în campus.
  


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close