Antena 3 CNN Externe Ungaria s-a angajat să respecte toate angajamentele faţă de Comisia Europeană pentru a debloca fondurile UE

Ungaria s-a angajat să respecte toate angajamentele faţă de Comisia Europeană pentru a debloca fondurile UE

Ungaria s-a angajat, astăzi, să își respecte toate angajamentele asumate față de Comisia Europeană, pentru a debloca fondurile Uniunii Europene, scrie Reuters.

Ungaria s-a angajat să respecte toate angajamentele faţă de Comisia Europeană pentru a debloca fondurile UE
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    18 Sep 2022   •   17:39

Ungaria s-a angajat să își respecte toate angajamentele asumate față de Comisia Europeană pentru deblocarea fondurilor Uniunii Europene.

Asta s-a întâmplat după ce Executivul comunitar a propus suspendarea a aproximativ 7,5 miliarde de euro pentru Ungaria din cauza corupției.

Ministrul Dezvoltării, Tibor Navracsics, responsabil cu negocierile cu UE, a declarat că speră că măsurile luate de Ungaria vor fi suficiente pentru a convinge Comisia Europeană că vor fi implementate suficiente garanții pentru a proteja fondurile europene.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, vineri, că solicitarea Parlamentului European de a tăia fondurile pentru Ungaria din cauza regresului democratic reprezintă o "glumă plictisitoare".

Reacția sa vine după ce europarlamentarii au votat, joi, pentru a condamna "deteriorarea democrației" în Ungaria sub conducerea lui Orban, aflat la putere din 2010.

"În ceea ce privește decizia Parlamentului UE, credem că este de domeniul glumelor. Nu râdem, pentru că este o glumă plictisitoare. Ei (legislatorii UE) fac acest lucru pentru a se amuza. Noi nu le acordăm atenție", a declarat Orban.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close