x close

Uniunea Europeană acordă o nouă tranşă de 500 de milioane de euro ajutor către Ucraina

de S.T.    |    03 Dec 2014   •   15:40
Uniunea Europeană acordă o nouă tranşă de 500 de milioane de euro ajutor către Ucraina  534 Foto: fumn.eu

Comisia Europeană a acordat miercuri o nouă tranşă de 500 de milioane de euro ajutor către Ucraina în schimbul implementării de reforme, informează AFP.

"Comisia, în numele Uniunii Europene, a acordat 500 de milioane de euro Ucrainei în cadrul unui program de asistenţă macroeconomică aprobat la începutul acestui an", afirmă CE într-un comunicat, scrie Agerpres.

Uniunea Europeană urmează să acorde în primăvara anului viitor suma de 250 de milioane de euro Ucrainei, a cărei economie se confruntă cu probleme.

"Europa îşi respectă promisiunile de solidaritate faţă de Ucraina. Oferim un sprijin esenţial poporului ucrainean în vremuri dificile pe plan economic şi social", a declarat comisarul european pentru afaceri economice Pierre Moscovici.

"În schimb, este vital ca ţara să-şi menţină ritmul reformelor pentru a crea un mediu prosper şi durabil pentru toţi ucrainenii", a adăugat el. Reformele cerute de UE se referă în special la gestionarea finanţelor publice, la lupta împotriva corupţiei, fiscalitate, energie şi sectorul financiar.

În total, Uniunea Europenă va acorda 1,6 miliarde de euro sub formă de împrumuturi Ucrainei prin intermediul programului său de asistenţă macroeconomică, condiţionat de reforme.

Citeşte mai multe despre:

uniunea europeana Comisia Europeana Ucraina
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati